Следвайте ни

Важна информация от Националния оперативен щаб срещу COVID-19 ВИДЕО

viber icon

Членовете на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса изнасят на брифинг в столицата последните данни за разпространението на заразата с коронавирус у нас.

Смъртността у нас е съизмерима с тази в Испания и Франция. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти.

От днес влизат новите мерки срещу COVID-19. Министърът на здравеопазването Ангелов разяснява подробности около новите данни за вируса. 

Добрата новина била, че се наблюдава трайна тенденция за повишаване на излекуваните на дневна база пациенти в страната – почти наближава 1000 души на денонощие.

"Към вчерашна дата болничните легла за неусложнени пациенти са заети на 40%, а интензивните легла на 23%. Най-голям процент на използваемост на леглата се наблюдава в областите Благоевград, Габрово, Перник, Търговище, Разград и Шумен", инфоррмира Ангелов. 

"Общият брой на медицинския персонал, който до момента е с положителни проби е 3459 души. 1802 са активните случаи. До момента имаме починали 22 души сред медицинския персонал", каза още той.

"Намираме се на едно от средните места в ЕС по отношение на 14-дневната заболеваемост и на 7-о място по 14-дневна смъртност", продължи  здравният министър. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?