Следвайте ни

В Турция заради COVID-19: Отнемат безплатните карти за транспорт на пенсионери

viber icon

Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к "МАРИЦА"
 
След като броя на заразените в Турция за последните дни ежедневно се удвоява, то с всеки измитат час се обявяват нови стриктни мерки за предпазване от заразата с COVID-19. До момента в страната има 670 случая на корона, а жертвите са 9. Здравният министър Коджа заяви, че всички починали са възрастни хора с проблеми в имунната система. 

Ето защо се взимат извънредни мерки за превенции на населението. 

От днес по пазарите в цялата страна има забрана да се пипат и избират продуктите от купувачите. Продажбата ще става единствено чрез продавачите, които задължително ще носят маски и ръкавици. В някои градове като Мармарис, Мугла и Бодрум, търговците предварително разфасоваха някои плодове и зеленчуци в торбички и така ги предлагат на клиентите.

В някои турски градове кметовете въведоха още по-крайни мерки за да опазят възрастните граждани от ковируса. Демонтирани бяха пейките от обществените места, за да не могат граждани да сядат на открито. В други места бяха залепени предупредителни табели да се избягва стоенето на публични места.

А в град Коня кметът временно отмери безплатните карти за градския транспорт на гражданите над 65 години. Целта е да се ограничи придвижването на възрастните и те да си останат по домовете. В Истанбул където има над 325 хиляди безплатно возещи се пенсионери, също се обсъжда подобна мярка за задържани на хората по домовете си или поне отмяна на неналожителните пътувания. 

В Истанбул днес въпреки прекрасното време, много малко граждани излязоха в парковете и градинките, защото започна забраната за правене на пикник и събиране на хора там. Полицейски патрули следят за спазването на забраните. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай