46
Следвайте ни

В тази европейска страна всеки пети заразен е с Омикрон

viber icon

В навечерието на предстоящите празници властите в Белгия ще обсъдят в сряда нови предложения за ограничения на обществения живот заради пандемията, съобщават местни медии.

Предлага се да бъде намалено работното време на заведенията и те да затварят в 20.00 ч., вместо в 23.00 ч., както досега. Предвижда се всички, за които е възможно, да преминат отново изцяло на работа от дома и да отпадне възможността поне веднъж седмично да се явяват в офисите.

Специалистите препоръчват възстановяване на ограниченията за броя на хората, с които се общува редовно, както и отмяна на събития с повече от 200 участници. Според тях заведенията изобщо трябва да затворят, ако епидемичните данни се влошат.

Сред препоръките е спортните състезания да се играят без зрители на място и да затворят всички магазини за несъществени стоки. Препоръките предвиждат търговските обекти да възстановят изискването броят на посетителите да не надвишава определен праг. Решенията на властите се очакват в сряда.

По последни данни всички епидемични показатели в Белгия - за броя на новозаразените с ковид, за броя на приетите в болница и на починалите на ден - бележат спад. Властите изразяват опасения от появата на новия вариант Омикрон и бързото му разпространение.

Данните сочат, че вече всеки пети новозаразен в страната е засегнат от този вариант.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Блазе им

Блазе им

21.12.2021 | 20:55

Блазе им на Белгийците имат си Окси Мокси и други работи даже Брюкселско зеле си имат и нещо друго

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?