Следвайте ни

В "Свети Георги" ще взимат проби за К-19 и извън лабораторията

viber icon

Граждани със съмнение за COVID-19 ще бъдат подлагани на PSR-тестове и на бързи антигеннни тестове в новоизграждащия се контейнер  до Лаборатория по вирусология на УМБАЛ „Свети Георги“в Пловдив. Това съобщиха от здравното заведение.

Вземането на проби ще бъде платено. Процесът на изграждането на това съоръжение предхожда във времето искането на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов от 2 ноември 2020 г. за обособяване на зони – извън основните сгради на Клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД-Пловдив, предназначени за първоначален преглед, консултация и оценка на граждани, пробовземане, тестване с антигенни тестове и др. за пациенти на територията на лечебното заведение, съобщиха от ръководството.

Завършването на новостроящата си пристройка ще доведе до оптимизиране и разширяване на дейността на самата Лаборатория по вирусология на държавната болница за диагностика на SARS-CoV-2 (COVID-19).

Пробовземането ще се извършва на открито по правилата за превенция на нозокомиални инфекции и при необходимите удобства за изследваните.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?