Следвайте ни

В Ямбол става страшно, кметът моли за помощ

viber icon

Кризата с коронавирусната инфекция в Ямбол се изостря, в областта има достатъчно медицински персонал да се включи в битката срещу COVID-19, но на практика не всички искат да го направят. За това алармира кметът на града Валентин Ревански във фейсбук, откъдето призова за помощ.

 

По молба на прокуриста на МБАЛ „Свети Пантелеймон“- Ямбол д-р Димитър Рунков е проведена среща с медицинския персонал, който работи в сектор „Училищно и детско здравеопазване“ на територията на община Ямбол. Болницата разполага с достатъчно сграден и леглови ресурс, но има недостиг на обслужващ персонал, предупреждава Ревански, пише стандартнюз.бг.

На всичкото отгоре всички са щели да получат допълнителни финансови поощрения при одобрение от общинският съвет на Ямбол.

По информация на д-р Рунков МБАЛ „Свети Пантелеймон“ има нужда от около 8 души допълнителен медицински персонал. "Имах надежда, че поне няколко от присъстващите на срещата ще се съгласят и ще помогнат. За съжаление, разбрах, че всички са се отказали", коментира той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?