Следвайте ни

В Пловдив: Всеки четвърти пациент на Спешна помощ - с коронавирус

viber icon

Информационна система координира вече работата между болниците и Спешна помощ в Пловдив вече. Тя показва в реално време къде има свободни легла и къде болните да бъдат транспортирани. Как работи системата демонстрира пред журналисти началникът на Спешна помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов. Той я определи като удобна.

"Работата ни е натоварена, но намаляха спешните случаи по други заболявания. 21 екипа на Спешна помощ работят непрекъснато, случаите са около 60 на ден. В момента около 60 са и свободните легла за лечение на болни с коронавирус“, обясни д-р Стойнов. И призова ДКЦ-тата да се включат по-активно в борбата с COVID-19.

"Ще предложа във всяка болница да има отделени легла за прием на пациенти, докарани от екипите на Спешна помощ. В последните 24 часа  е имало 248 сигнала до Спешна помощ, 60 от пациентите  са били с коронавирус“, обясни областният управител Дани  Каназирева.

Най-важното е медиците в МБАЛ "Свети Мина" да останат на работа, допълни тя. И поясни, че там от днес са открити 22 нови легла за лечение на пациенти с COVID-19.  В болницата няма да се лекуват тежко болни и затова в нея няма респиратори.

"Интензивното лечение се извършва в други болници. Това са Инфекциацна клиника в УМБАЛ "Свети Георги", "Пълмед, "Каспела", “Света Каридад" и други, уточни Дани Каназирева.

Снимки Атанас Кънев

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?