Следвайте ни

В Пловдив: Пожарникари проверяват новооткритите отделения за COVID-19

viber icon

Пловдивските огнеборци започват проверки за пожарна безопасност в болничните заведения, като акцент ще бъде поставен върху новооткритите отделения за лечение на COVID-19. Поводът е пожар в подобна румънска клиника. Проверките са в съответствие с получените указания от министър-председателя Бойко Борисов и на база Закона за МВР, а идеята им е да бъдат осигурени достатъчно безопасни условия на пребиваване на пациентите и да се предотврати тежък пожарен инцидент.

Пожарникарите и ръководителите на болничните заведения ще проверяват състоянието на изградените инсталации – известителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други. Ще бъде проверена и готовността за бързо и безопасно евакуиране на лежащо болните.

Такива проверки ще се извършват на територията на цялата страна. 

„В същото време нашите колеги имат за задача, там където все още няма планове за бърза реакция и адекватна намеса, да бъдат изготвени, а там където ги има – да бъдат актуализирани. Задачата ни е, координирано с персонала на болничните заведения, да можем да предотвратим тежки инциденти“, каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов. 

Той заяви, че огнеборците в страната имат готовност да подкрепят и другите центрове за Спешна помощ, ако такова съдействие бъде поискано. 

От началото на здравната криза близо 400 доброволци са оказали съдействие на повече от 60 000 човека в 31 общини.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?