49
Следвайте ни

В Пловдив: Болни от COVID-19 обикалят аптеки за безплатни лекарства, няма ги никъде

viber icon

Има остра липса в Пловдив на безплатните лекарства за коронавирус, които се изписват на болни за лечение вкъщи. За това сигнализираха пред "Марица" болни пловдивчани, на които им се е наложило да обикалят часове наред, за да търсят и в крайна сметка не откриват нужните медикаменти. 

Шефката на фармацевтите в Пловдив Димитрия Стайкова коментира пред "Марица", че проблемъте голям. "Има липса на продукти от задължителния списък на НЗОК, по който те се изписват. Или пациентите обикалят, което е безкрайно неприятно и не бива да се случва, тъй като са диагностицирани, или аптеката дава други, които са със същия състав. Много е деликатна ситуацията. Като цяло съветът ми е хората да се обърнат към фармацевтите в съответната аптека, а те от своя страна ще направят всичко възможно, за да набавят необходимото", каза Стайкова. 

В списъка на НЗОК с лекарства, отпускани за домашно лечение на коронавируса, има над 20 продукта. Когато лекарят изпише лекарствата чрез електронно предписание, болният може да си вземе от всяка една аптека, сключила договор с НЗОК. В Пловдив обаче това се оказва изключително трудно и рисково, при положение, че болни кръстосват аптеките. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

02.12.2021 | 17:52

РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА ЗАЩО В БГ СМЪРТНОСТА Е НАЙ-ВИСОКА--ЗАЩОТО ХОРАТА СА БЕДНИ НЯМАТ ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА КОИТО СА ОКОЛО 500 ЛЕВА -НЯМАТ И ПАРИ ЗА ПРЕГЛЕД ПРИ ДОКТОР ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-ЗАЩОТО НАД 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ НЕ СА ЗДРАВНОУСИГОРЕНИ--Е КАК ТОГАВА НЯМА ДА УМИРАТ КАТО МУХИ-КАТО ИМАТ ПАРИ САМО ЗА АНАЛГИН-ХИНИН????

Отговори
9 0
не -2 милиона си мислят, че не им трябва личен лекар и ходят на спешен

не -2 милиона си мислят, че не им трябва личен лекар и ходят на спешен

02.12.2021 | 22:44

това са предимно от Столипиново

Отговори
0 0
Да ва е@а

Да ва е@а

02.12.2021 | 16:47

К ретенизма е пълен! Болните трабва да си натискат парцалите вкъщи, а не да сеят зараза! Абсолютна безотговорност! Ганьо е п росто,безмозъчно същество!

Отговори
6 6
ковидясъл

ковидясъл

02.12.2021 | 18:37

Ти ли ще им купуваш храна и лекарства малоумник, кой? Логично е че няма как да спазваш пълна карантина, защо всичко е пунтамара! Ти като си толкова умен, защо не станеш доброволец и да им купуваш?

Отговори
3 1
антиваксинно и конспиративно настроено червено чалгарче

антиваксинно и конспиративно настроено червено чалгарче

02.12.2021 | 16:33

Аз съм неваксиниран и съм конспиративно информиран. Пиша, простотиите си прилежно, защото изпростяването ми е безнадеждно. Аз съм неваксиниран и антиварски настроен, защото мозъка ми е примитивно устроен, ама от това не съм разтроен. Аз съм неваксиниран и само старите ваксини си обичам, но съм чалгарски образован - още сричам. Аз съм неваксиниран и много зная, но да науча таблицата за умножение си мечтая. Аз съм неваксиниран и иглите мразя, но партийния билет си пазя. Аз съм червен и съм ерген, може да се казвам Петър, но съм на всеки километър. Аз съм червен и съм нервен, щото гадже нямам още - за студените зимни нощи. Аз съм червен и не съм женен, ама какво му пука, нали пиша тука. Аз съм червен, но не съм сломен. Партията си обичам, макар на бабичка да приличам. Аз съм червен и в България роден. Пиша рими, щото са ми любими. Аз съм червен и пия арсен, има го във водичка на Чернобилската рекичка. Простотии говоря на воля и за прошка никого не моля. Аз парите за тях прибрах и ролята си изиграх. Казах, че не им трябват маски и получих любовни ласки. Агитирах НЕ НА ВАКСИНИТЕ, ама си боцнах и аз една от маслините. Появи ми се дилема - има ли ковид или нема. Но какво ми дреме, че някой на сериозно ще ме вземе. Който на мене вярва, може и да не оцелее, но нали Слънцето пак ще изгрее. Аз съм чалгар и интелигентен колкото свинар. Мисля се за много умен, нали съм роден в Шумен. По цял ден слушам само Азис и Слави, а на село доя си крави. За ваксините по цял ден умувам, ама май само знам да п.сувам. Мисля, че ми е от гена - майка ми я викат - Пена, а през ноща си пускам Лепа Брена. Говорят, че бил съм много прост, ама лесно се набирам на лост. Простотиите ми са в главата, а най-голямата е, че ме е страх от иглата. Толкова ме е страх от таз ваксина гадна, че чак може да припадна.

Отговори
2 7
ваксинирана седесарска

ваксинирана седесарска

02.12.2021 | 18:19

Харесваш ми, аз съм една изпърдяна седесарка и и скам да се омъжа за теб!

Отговори
1 2
Кйбж

Кйбж

02.12.2021 | 16:03

Защо нарушават карантината?

Отговори
8 4
ковидясъл

ковидясъл

02.12.2021 | 16:02

Какви лекарства, Ковид не се лекува, стария като ковидяса и аз по край него, аз го изкарах на крак! А стария не го взеха в болница, защото соторацията му била добра: витамини от А до Я, антибиотик Азакс и му го спряха на 5 -тия ден от Бърза помощ, бях ги извикал - много объркан беше, изписа му и Ноотропил за главата, пробиотик Линекс за антибиотика, Фамотодин Софарма за стомаха, НатАспин за разреждане на кръвата- хранителна добавка. Имаше и двойна бронхопнемвния - Мукусолован за кашлицата, вечер не могат да спят, успокоителни Сладък сън, на рецептата имаше някакво за Ковид а ма било спряно и изобщо не го взехме и така хранителни добавки. На дъртия, който е на 79 години се избистря мозъка и изкара Ковида -трябва да пие още два месеца Ноотропил и НатАспин, какво само страх и паника създавате и търсите?

Отговори
5 9
знаеш ли кога ще оздравее стария

знаеш ли кога ще оздравее стария

02.12.2021 | 16:11

дай инфо - явно си новата Ванга

Отговори
6 0
ковидясъл

ковидясъл

02.12.2021 | 18:34

Какво повече от това инфо да ти дам перко, стария оздравя от Ковид!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?