Следвайте ни

В Европа е страшно - 100 000 заразени за ден

Маските задължителни на открито в куп страни, затварят кръчмите

viber icon

Лошите новини за COVID-19 не засягат само България, пламна целият континент. Испания продължава е да най-засегнатата от коронавируса страна в Европа. След нея са Франция и Великобритания. И в трите страни влязоха или предстоят да влязат нови ограничителни мерки.

Чехия, Португалия и Нидерландия съобщиха за рекордни нива на новозаразени за един ден. От днес в сила са някои забрани в Полша и Германия.

Европа вече премина границата от 100 000 новозаразени за ден. От Световната здравна организация отправиха призив.  Майкъл Райън, директор на програмата за извънредни ситуации към СЗО: "

Тъжно е, че в много страни в Европа има бързо покачване на случаите, правителствата трябва да действат решително в опит да спрат предаването на вируса. И е много, много трудно когато заразата стигне определено ниво да не се въведат ограничения".

От днес маските в Полша са задължителни с изключение на паркове и плажове. Полицията може да глобява нарушителите със 110 евро. За хората над 60 години са определени два часа сутрин за пазаруване.

В Чехия отчетоха рекордни нива на зараза за четвърти пореден ден. Страната показва най-бързо разпространение на заразата в Европа на 100 000 души, дори по-страшно от Испания.

Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: "Положението е следното: или ще спазваме мерките, или ще предприемем още ограничителни стъпки и не изключваме пълна карантина".

Властите в Берлин затвориха барове и ресторанти от 23 часа до 6 сутринта заради тревожното нарастване на новозаразените. Забранено е да се продава алкохол между 22 и 6 часа и това важи за всички магазини.

Събиранията на хора навън през нощта се ограничава до петима души, през деня до 50. Ограниченията са по-сериозни за събранията на закрито -разрешено е до 10 души вместо досегашните 25.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А де

А де

11.10.2020 | 07:51

Ама иначе банките продължават да дават заеми Абе тия са луди Кой ша ви връща парите като ша умираме

Отговори
0 1
Бил Гея

Бил Гея

10.10.2020 | 20:23

Така,така. Докато не ви чипирам марш по къщите. И няма да сваляте маските,даже когато ядете.

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?