Следвайте ни

Уволниха служители в Германия, отказали ваксинация

viber icon

Седем служители на германска фирма за грижи за инвалиди и възрастни хора са загубили работата си защото отказали да се ваксинират срещу коронавируса, съобщи вестник Bild, цитиран от Дарик.

В Германия ваксинациите се извършват на доброволни начала и за първи път има уволнени поради отказ да се ваксинират срещу инфекцията, отбелязва най-тиражният вестник в страната.

Ръководителят на компанията Рене Вилмер заповяда всички служители да бъдат ваксинирани веднага щом ваксината пристигне, но трима души категорично отказаха да направят това, други четирима твърде дълго не можели да вземат решение.

Собственикът на фирмата им дал 2 дни срок, но седем души не изпълниха заповедта му и Вилмер ги уволни. След това той започва да получава смъртни заплахи от противници на ваксинацията.

Eдна от отстранените сестри сподели: „Не съм противник на ваксинацията, просто исках още няколко дни, за да го обмисля. Не може да се поставя ултиматум по такъв личен въпрос."

Тя е подала сигнал срещу бившия си шеф и иска да го съди за уволнението. Повечето от уволнените от фирмата бързо са си намерили нова работа, защото в пандемията много се търсят служители, които да се грижат за стари хора

Вилмер, който пръв се ваксинира, за да даде пример на служителите си, търси нови медицински сестри, които са готови да се ваксинират: „Правя всичко, за да защитя нашите пациенти. Това е моят морален дълг! "

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай