71

Успех! Вижте новата ваксина, която безотказно унищожава COVID-19

Екип от изследователи от Университета в град Тур, Франция, изпълнява иновативен проект за ваксина срещу SARS-CoV-2, която би позволила да се прекрати заразяването с вируса, съобщи Bgonair.

Схемата за ваксинация се състои от двукратно назално приложение на ваксината за интервал от три седмици. Ваксината предизвиква имунен отговор, но също така ефективно неутрализира вируса. Това е нейният иновативен характер, с който ще стане възможно да се потисне предаването на вируса между хората.

Предимствата на тази разработка са две. Първо, вирусът спира да се разпространява и да заразява все повече хора. Второ, така вирусът ще циркулира все по-малко и рискът от появата на нови варианти намалява значително.

Очаква се клиничните проучвания да започнат през второто тримесечие на 2022 г.

Ваксината се състои от немутиращи вирусни протеини. Това означава, че тя би била ефективна срещу всички варианти на SARS-CoV-2. Тази ваксина ще задейства имунитет както от клетъчен, така и от хуморален тип.

Последните проучвания показват, че ваксината е ефективна срещу Делта варианта на SARS-CoV-2. По отношение на варианта Омикрон, изследователският екип все още не може да даде ясно становище, но предварителните резултати са обнадеждаващи. И това не са единствените предимства на този нов вид ваксина, тъй като тя се състои от вирусни протеини и не разчита на тРНК технологиите, за да може да изпълнява функциите си.
Освен това ваксината се съхранява лесно - при температура между 4 и 20 °C.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Мнооого жалко

Мнооого жалко

19.02.2022 | 19:15

Много е жалко, че Марица стана такъв парцал, бълважщ руско-комунистически бълвочи. Ама и така наречения преди години Синя крепост град явно си я заслужава - щом като избират перекендета от групата на пРезидента, на чалгаджията с татуиран хей и хамелиони, които за жълти стотинки са готови не само да порозовеят, ами да станат и тъмно-червени та до лилаво, така им се пада - с една дума - руска работа, че даже и съвецка. Хак да ви е, боклуци червени!

Отговори
1 3
Гошо

Гошо

21.02.2022 | 12:42

Има ли по-голям комунист и гъзоблизец на Боко от Спас

Отговори
1 0
дотук добре

дотук добре

19.02.2022 | 16:34

А изолираха ли и намериха ли това НЕЩО????

Отговори
5 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?