Следвайте ни

Успех! Японски препарат по-добър от руския, лекува за 7 дни

viber icon

Японският препарат фавипиравир се оказа по-добър от съветския (руски) арбидол при лечение на коронавирусната инфекция показва изследване от китайски лекари, съобщават световните издания.

В изследването са участвали 236 души, които са се озовали в болница с диагноза COVID-19. В течение на една седмицата половината от тях (116 души) са били на лечение, при което освен обичайните лекарства бил използван и фавипиравир, докато втората (120) е приемала арбидол вместо него.

В резултат на подобно лечение на седмия ден процентът на възстановяване в първата група е било 71,43 процента, а във втората - 55,86 процента. "При обикновени пациенти с COVID-19, които преди това не са получавали антивирусно лечение, фавипиравир може да се счита за предпочитано лекарство", заключават авторите на изследването.

През март френски учени съобщиха за успешни изпитания на лекарството срещу SARS-CoV-2.

През същия месец представителят на китайското Министерство на науката и технологиите Чжан Синмин заяви, че лекарството срещу нови щамове на грип, фавипиравир, произведено от японската компания Fujifilm Toyama Chemical, е показало своята ефективност при лечение на коронавирусна инфекция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дии

дии

24.03.2020 | 12:59

Не може да бъде. Проверете си пак данните! Руското лИкарство, най-силното лИкарство, а руският болен е най-здравият болен. Останалото са гнусни инсинуации.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?