Следвайте ни

Усетите ли някой от тези 3 симптома на коронавирус - веднага при джипито

viber icon

„Свикнали сме, когато кихаме, кашляме и имаме температура, да казваме, че това е настинка. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Първо трябва да се отиде при личния лекар.  Това заяви в ефира на Нова тв д-р Мирослав Ненков, който е прекарал К-19, но много леко. Той се е заразил след като е контактувал с положителен колега, но е бил безсимптомен носител.

"Ако знаех, че ще ме питате дали ще ни затворят и кога, щях да си взема боба от нас и да го хвърлям", коментира той.

"Приятно е очакването, че като някой е изкарал К-19 вече има антитела и няма да се зарази. Не знам колко е вярно. Аз лично на третата седмица вече нямах никакви антитела", добави Ненков.  

Ненков смята, че този вирус трябва да се завърти по един или друг начин.  "Доц. Мангъров е прав, че клетката на маската няма да зарази вируса. Ако обаче аз кихна срещу вас, ще изстрелям секрети, на които има вирус. Маската обаче ще ги спре", обясни той.

"Смятам, че когато посееш вятър, ще пожънеш буря. Управляващите ни в момента хора много лесно извиват истината. Толкова лесно, че даже и децата разбират. Когато систематично извиваш истината, хората няма да ти повярват.  

"Не ме питайте дали трябва да има затягане на мерките, аз съм просто един лекар в операционната. Хората сега не вярват, че К-19 е опасен, защото при 7 случая затвориха държавата, а сега при 700 не.

 "Властите имат 3 варианта - единият вариант е като Швеция - казва се просто хората да си мият ръцете и да носят маски, вторият е "късият повод", от който властите ги е страх, а третият е този - мерки тук-таме за нещо - може би ще има мерки , може би ще затваряме кафенетата в 22 часа - това е извиване на истината", заяви Ненков.  

Той заяви, че за лекарите е важно да докажат, че са велики и страхотни. Нашата гилдия има проблем с егото, именно заради това има разнопосочни мнения на специалисти относно К-19. "Тежките случаи, които стигат до компетенцията на колеги с моята специалност, са хора, които са развили белодробните симптоми на болестта. Те са много тежко болни хора. Те са много трудни за грижа", каза докторът.

На въпрос дали е реалистичен сценарият да имаме недостиг на лекари, Ненков просто отвърна: "Да пази Господ, не мога да кажа". Той призна, че не се е лекувал с нищо, когато е разбрал, че има К-19. "Нямах симптоми, какво да пия? Не бива да пием лекарства, без да знаем за какво реално", каза той.  Според него е важно веднага да се потърси медицинска помощ при който и да е от симптомите, да се носят маски и често да се мият ръцете.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

А де

А де

14.10.2020 | 21:57

Серъ и пикая преди да се събудя Тва ковид симптоми ли са докторе или сънувам ковид

Отговори
2 3
Доктор Ковидов

Доктор Ковидов

14.10.2020 | 21:07

Понеже и личните лекари ,са объркани от ковидистерията,имам предложение- спират се поголовните тестове,изследват се симптомни,но не с ПСР,а с имунен тест и ковид ще изчезне.Просто е,само ,че снего изчезва и печалбата на определени лаборатории.......тук вече е сложно,а и да се намали кл.пътека за Ковид, Болниците няма да се пълнят пациенти нарочени за болни от фалшиви тестове......

Отговори
2 3
ГОШЕ

ГОШЕ

14.10.2020 | 12:04

ГОСПОДИНЕ ВИЕ НАЕТЕ ЛИ ЧЕ ПОЛОВИН МИЛИОН И ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ НА СА ЗДРАВНОУСИГОРЕНИ И НЯМАТ ЛИЧНИ ЛЕКАРА??--ПРИ КОЙ ДА ОТИДАТ ОСВЕН ПРИ ПОГРЕБАЛНИТЕ БЮРА ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ МЕСТО ЗА ВЕЧЕН ПОКОЙ

Отговори
9 3
Има решение

Има решение

14.10.2020 | 12:22

Лекарите приемат и здравнонеосигурени бе, Гоше! И те трябва хляб да ядат и семейства да гледат, и да имат с какво да си платят на майсторите!

Отговори
6 6
ДО-- ИМА РЕШЕНИЕ

ДО-- ИМА РЕШЕНИЕ

14.10.2020 | 13:21

ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА НЕ Е ТЪРГОВИЯ--ДОКТОРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ И РУШВЕТИ ОТ ЗДРАВНОУСИГОРЕНИТЕ ДУРИ---ИДИ ДА ВИДИШ ПО КУРОРТИТЕ КАКВА ВИЛИ СА СИ ПОСТРОИЛИ---ТРЯБВА ДА ГИ ЗАДЪЛЖЯТ СЪС ЗАКОН ДА ПРЕГЛЕЖДАТ БЕЗ ПАРИ СОЦИАЛНО СЛАБИ И БЕЗРАБОТНИ--ЗА ДА СЕ СПАСИ НАЦИЯТА

Отговори
5 2
Съгласен!

Съгласен!

14.10.2020 | 23:49

Но само тогава, когато със Закон задължат строителите да строят безплатно къщи за социално слабите и безработните - за да се съхрани и спаси нацията! Знаеш, че без собствен дом трудно се прави семейство и деца, нали Гоше?

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?