Следвайте ни

US проучване: На по-малък риск от фатален изход при COVID-19 са изложени...

viber icon

Пациентите с астма, заразени с новия коронавирус, не са изложени на по-голям риск от хоспитализиране или нужда от помощ за дишането в сравнение с пациентите с COVID-19, които са без астма, пише monitor.bg, цитирайки Ройтерс.

Изследване на специалисти в Бостън, САЩ е установило още, че рискът от фатален изход при инфекция с новия коронавирус е по-нисък при пациенти, които страдат от астма, в сравнение с пациентите с Ковид-19 без астма.

В проучването били обхванати 562-ма пациенти с астма и с Ковид-19 и 2686 пациенти с коронавирусна инфекция на сходна с тях възраст, които не страдат от астма. Хоспитализациите в двете групи са сходни - съответно 18 на сто и 21 на сто. 3 на сто от болните с астма и 4 на сто от пациентите без астма били поставени на изкуствена белодробна вентилация. Оказало се, че нито един от 44-те пациенти с астма в болница не е починал вследствие на Ковид-19.

"Макар че все още не са известни факторите за това, трябва да се проучат възможни биологични механизми и възможно защитно въздействие на лекарствата за астма като кортикостероидите например", пишат авторите на изследването в статия, публикувана в електронната библиотека medRxiv.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?