Следвайте ни

US графики прогнозират кога ще е пикът на Covid-19 в България

По модел, изработен от тях, това ще е на 24 април, но според данните след 28 май няма да има нито една жертва, а пандемията у нас ще приключи

viber icon

Институт за здравни показатели и оценка (IHME) към Университета на Вашингтон, който е създаден през 2007 година и се финансира от милиардерът Бил Гейтс, направи страховит анализ за ситуацията с коронавируса в България. 

Пикът на нуждата от медицински ресурси заради епидемията от COVID-19 в страната ни ще настъпи на 24 април, сочи прогнозен модел, разработен от IHME, откъдето изготвят сценарии за развитието на пандемията в над 40 страни.

Редица международни медии уточняват, че същия модел ползват и от Белия дом.

Според прогнозите за България между 19 и 30 април в страната може да се очакват по 9 или 10 смъртни случая дневно, след което ще започнат да намаляват.  

 
Добрата новина, според анализа на IHME е, че след 28 май няма да има загинали

Непрекъснатата червена линия показва броя на смъртните случаи на ден досега, прекъсната линия - прогнозните смъртни случаи на ден. от графиката се вижда, че в края на април започва спад, а в края на май кривата слиза на нулата.

От института, финансиран от Бил Гейтс, разработиха и най-лошия сценарий за развитието на коронавируса в България. Според него смъртните случаи биха могли да достигнат и 57 за ден. До 4 август моделът на IHME предвижда у нас да са починали 303-ма.

Оценките за България сочат, че легловият капацитет е в пъти повече от необходимия, а същевременно медиците ще имат нужда от още 74 респиратора.

Данните на IHME, които се актуализират постоянно, са валидни при наложена „пълна социална дистанция до май 2020”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Uncle Sam

10.04.2020 | 18:34

BULL SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?