Следвайте ни

US експериментална ваксина срещу Covid-19 с обещаващи резултати

viber icon

В малко начално клинично изпитание експерименталната ваксина срещу Ковид-19 на корпорацията "Модърна" (Moderna Inc) произведе антитела, които могат да неутрализират новия коронавирус у пациентите, съобщиха световните информационни агенции.

Положителните резултати от изпитанието в американските Национални здравни институти повишиха акциите на "Модърна" с 25 процента.

Участниците в изпитанието са получили три различни дози от ваксината. Наблюдавано е зависимо от дозата повишаване на способността да бъде предизвикан имунен отговор в тялото.

Ваксината mRNA-1273 също е общо безопасна и е понесена добре на ранен етап.

Миналата седмица корпорацията "Модърна" получи разрешение за ускорен процес в регулирането на ваксината. Надеждите са напредналите изпитания да започнат през юли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Филанкишишев

19.05.2020 | 14:17

"...Ваксината mRNA-1273 също е общо безопасна и е понесена добре на ранен етап...." Бързата слепи ги ражда. Нормално ваксините се изследват и проверяват за вредни странични действия в продължение на няколко години. Короната показва смъртност, сравнима с грипа и бързането в преследването на ДРУГИ интереси може само да навреди. Много подозрително излязоха ваксини от няколко производители, само за няколко месеца, което буди подозрение за предварителното знаене за предстоящата "пандемия". Демек, само бизнес, нищо лично.

Отговори
0 0

ГЮРО

19.05.2020 | 14:07

В България също се работи по създаването на ваксина срещу короната, но ТИЯ ми фъфлят за американска ваксина, вероятно от "филантропа" Бил, който беше се изказал, че чрез ваксините трябва да се "редуцира" населението на Земята с 15%. В Индия "филантропът" осакати половин милион деца и там не искат и да чуят за тоя тип, искат да го съдят. В Щатите пуснаха Петиция до Белия дом за разследване на престъпления против човечността пак от тоя тип. Дали ще успеят да го спрат, е отделен въпрос. Но да ставаме опитни животни на доказан "филантроп", е престъпление спрямо българите.

Отговори
0 0

Вилона Терзийска

19.05.2020 | 06:00

Ние ли ще бъдеме опитните мишки юли ? Трябва ли да вярваме на братята бледолики, ? ..... Индианците също са им вярвали..... Ей хора нищо не се променя в историята - само се повтаря.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?