46
Следвайте ни

Удължават сертификата за преболедували от 6 на 12 месеца ВИДЕО

viber icon

Приема се сертификатът за преболедували от COVID-19 да се удължи от 6 на 12 месеца в рамките на нашата страна, съобщиха на брифинг от Министерството на здравеопазването.

Още днес ще се обнови заповедта за противоепидемичните мерки, добави служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Второто, което ще добавим към заповедта, е документът за ваксина след поставена първа доза да е валиден като сертификат в рамките на един месец, докато се чака втора доза ваксина.

До понеделник при проверка от РЗИ в обектите, при нарушения или нередности ще се издава само предписание, без глоби. Това е гратисен период, за да може да се тества системата и да се донагласят някои неща, добави зам.-министър д-р Димитър Петров.

За служителите на обектите, които работят на закрито и влизат в изискването за зелен сертификат, ще бъдат осигурени безплатни антигенни тестове, каза Кацаров.

Очаквайте подробности!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

какво става

какво става

21.10.2021 | 15:13

Конституция на България: Чл. 29.(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право. (3) Всеки гражданин свободно избира своята професия и място на работа. Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.

Отговори
5 0
До там я докарахте Ковидидиоти

До там я докарахте Ковидидиоти

21.10.2021 | 13:34

Значи като зайграха сопите можело Значи ако продължат да играят сопите дзилената хартийка може да стане с валиднаст и 112 години Значи сопова Демокрация или Демокрация на болшинството със сопите Диалог зачитане на демократични цености от рода че мнозинството определя дневния ред на даденото Общество се игнорират И ето на 80% от Българският Народ приготви сопите И като се чу ротота и тропота на сопите дзилената хартийка стана със плаващ статут Много много скоро ще придобие и статута на удавник

Отговори
8 4
Шкембе ДС войвода Иван

Шкембе ДС войвода Иван

21.10.2021 | 11:41

Браво Стойчо, наш човек си! Таман бяхме загубили всекаква надежда да влезем в новия Парламент, след като на два пъти с пълно право Народът ни остави зад борда, и сега ти ни възродяваш, буквално! Ще те черпим една северномакедонска наденица на 15 ноември вечерта. Жив да си ни! Стягаме знамената, свирките, тъпаните - и на протест! Медиите са ни осигурили отразяване, а милицията ни пази!

Отговори
9 5
И кво стана ся

И кво стана ся

21.10.2021 | 11:22

Зам. Министъра на здравеопазването лъже , че ще ваксинират държавните служители , сага Кацаров казва : няма да ги ваксинираме . Тия дето са на гише , ще направим чиста среда . Дейб@ вашата мама д0лна . За едни може за други не .

Отговори
14 1
умен

умен

21.10.2021 | 13:57

ти продължаваи да им вярва6 и се боцни. после даже и ле4ението 6ти платят.

Отговори
5 0
Кога???

Кога???

21.10.2021 | 11:20

Искаме концлагери за медицински фашисти и терористи. Защо армия и полиция минава метър?? Защо само лекари и учители?

Отговори
18 3
Учителите

Учителите

21.10.2021 | 11:23

Няма да са със сертификат

Отговори
6 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?