Следвайте ни

Учителка от Търговище почина, децата отказват да се върнат в клас

viber icon

Все по-драматични стават човешките измерения на пандемията у нас, не само цифрите. Учителка от Търговище почина от коронавирус. Травмираните от случилото се ученици от класа ù отказват да се върнат в училище и да учат присъствено.

Учителката от "Св. Седмочисленици" си отишла само за два дни, съобщава Дарикнюз.

Жената се почувствала зле миналата неделя и направила тест. Резултатът бил положителен Бързо развила пневмония. Починала във вторник. 

"Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила", разказва директорката на училището Севдалина Зафирова.

Учениците ù са много разстроени и поискали в молба към учителите си да учат дистанционно. Децата изпитват вина, че са заразили преподавателите си, затова не искат да се върнат в клас. Опасяват се и да не заразят други преподаватели. Ето поста, с който те се обърнаха към друга тяхна учителка - Анета Милева, за да ги посъветва как да постъпят.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Десен

Десен

19.10.2020 | 19:03

Децата са по-умни от... Министъра. Той демонстрира инат. Къде са синдикатите да защитят здравето и живота на учителите?!?

Отговори
5 0
Николай Николов

Николай Николов

19.10.2020 | 13:00

Бай Ганьо е прост.Той не цени образованите си хора/лекари,учители/.Той иска някой друг да отглежда децата му.Защо пъвият срок не продължиха да учат дистанционно.По това време има и други грипове и ще се усложни обстановката.Социални контакти-те ходят до училище да се срещнат и след това-Мол,кафенета и др.Политиците не ги интересува живота на лекари и учители,,а рейтингът.Само не мога да разбера "Човека" у министрите на здравеопазването и образованието.Какви 25 процента за да се премине дистанционно.Кой е доказал този процент?Майка ми/вече покойник/ беше 35години интернист и ме е възпитала че по-важно от човешкия живот няма.Нека да се пазим и уважава ме взаимно ,а не да не ни пука за другите.Стига толко злоба и простотия в нас.

Отговори
12 0
Тест  а

Тест а

19.10.2020 | 12:13

Къде е лекуването.Защо не е излекувана.Този въпрос учениците трябва да поставят към лекарите и към министъра на здравеопазването.Или се лекува избирателно.Имало е ясна диагноза!

Отговори
3 14
Докога?

Докога?

19.10.2020 | 12:39

Не разбирате ли, че това чудо не се лекува? Какво да лекуват и с какво лекарите?! НЯМА работещо лечение. Има опити с различни лекарства. В началото с производни на хлоракина, после други, напоследък ремдесевир, но и те не работят. Докога ще се пишат глупости за пари, чипове, лечение? Има вирус, засега не се лекува, облекчават се симптомите, ако е възможно. Ние нямаме достатъчно медици, повечето са или възрастни или твърде млади.

Отговори
11 1
На Вас  ли

На Вас ли

19.10.2020 | 16:02

Да се вярва или на медиите които ежедневно съобщават че са излекувани много пациенти. Щом са излекувани значи има лечение.А към лечение се пристъпва след определяне на диагноза.Или докторите си играят на -"тука има тука няма".Защо Тръмп и Борис Джонсън бяха излекувани?

Отговори
3 0
КУКУ

КУКУ

19.10.2020 | 16:57

Тръмп и Джонсън не са излекувани, а просто са им облекчени симптомите докато изградят достатъчен брой антитела и организма им да се справи с инфекцията. Човекът горе го е написал ясно и точно, защо търсиш под вола теле с формулировките на медиите?

Отговори
3 1
Ама  Вие

Ама Вие

19.10.2020 | 17:54

Наистина ли сте куку?Или сте чел епикризите на двамата излекувани?Барем всички лекари да се уговорят да говорят едно и също па макар и да не е истина.

Отговори
1 1
А   пък  Вие  търсите

А пък Вие търсите

19.10.2020 | 17:57

Под телето вол!

Отговори
2 0
Стоян

Стоян

19.10.2020 | 12:00

Ако нещата продължат по този начин,все повече ще са тези случаи. Починали учители,лекари.... Какво още трябва да се случи? Болниците изнемогват. И на фона на всичко това продължава безотговорността на граждани и политици!

Отговори
21 2
В  случая

В случая

19.10.2020 | 12:16

Безотговорноста е на лекарите.

Отговори
5 16
Лекар

Лекар

19.10.2020 | 13:32

На такива , като Мангъров, пред името на който няма да сложа доктор- да.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай