Следвайте ни

Училищен директор в Пловдив пипна вируса, още петима лекари заразени

viber icon

Директорът на елитното основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив Красимир Ангелов и петима лекари са сред новите 109 заразени с коронавирус в града и областта. Това е нов печален рекорд от началото на епидемията, според данните на Националната информационна система. 

„За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците  хоспитализираните към днешна дата са  222, от тях с  потвърдена диагноза за коронавирус са  185. Свободните легла са 59,  за интензивно лечение са  24, отделно стаите за пациенти с недоказан  COVID-19 са 11", разясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

От новозаболелите най-много са в Пловдив - 63, следват общините Асеновград -13, Марица -11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по един. Общият брой на случаите с коронавирус в областта достигна 2711.

През изминалото денонощие има един починал  - мъж на 72 години от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.

Директорът на ОУ "Алеко Константинов" е диагностициран с Ковид на 19 октомври, последно е преподавал пет дни по-рано. Понеже еизползвал е лични предпазни средства, не се налагат допълнителни противоепидемични мерки. На 19 октомври е диагностицирано дете от първи Г клас на същото училище, което е под карантина като контактно на свой родител„  Последното му посещение в клас е на 16 октомври.

В езикова гимназия „ Пловдив“- на 19 октомври  е диагностициран  ученик от карантинирания 11"Е"  клас, За последно е бил на  училище на 8 октомври.

В СУ „Патриарх Евтимий“  в Пловдив в понеделник положителна проба е дал ученик от 7 "А" клас, а последното му  посещениее било на 16 октомври.Заразата е проникнала и в училища извън Пловдив. В ОУ „ Васил Левски“ в Хисара  е  диагностициран третокласник.

В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Карлово е  заболяло дете от 2-ри "А" клас.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?