71
Следвайте ни

Учениците в тъмночервените зони преминават към онлайн обучение

viber icon

В разгара на четвъртата COVID вълна правителството налага нови мерки в опит да ограничи заразата. От утре затварят училищата в общините, където 14-дневната заболеваемост надхвърля 750 на 100 000 души.

Зелен сертификат за образователната система не се изисква.

Област Монтана е в тъмночервената зона от една седмица, тогава беше въведен ротационен принцип на обучение. Там болните са 911 на 100 хил. души население, съобщи съобщи bTV.

В природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски“ се обучават близо 500 деца, 7. и 12. клас са били присъствено, останалите ученици от 5., 6., 8., 9., 10., и 11. клас са се обучавали дистанционно.  

 
Директорът на училището Бойка Симеонова обясни, че са имали опит от миналата учебна година и бързо са преминали към ротационното обучение. Нямат проблем и с преминавате в изцяло онлайн режим на обучение.

 
Преподавателят Стефчо Наков заяви, че тяхното училище е с най-висок процент ваксинирани учители в областта. Над 50% от педагогическия персонал са със завършен цикъл на ваксинация.

„Надявам се това да е успокоение и за родителите, и за децата. Да имаме присъствено обучение, всеки учител предпочита да види детето срещу себе си и да му помогне очи в очи, а не през екрана“, допълни той.

Симеонова допълни, че децата не се чувстват добре по време на онлайн обучението и се надява скоро заболеваемостта в областта да спадне, за да се върнат децата в клас.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

До Родител

До Родител

20.10.2021 | 12:44

Ще се учи онлайн от понеделник, 25 октомври.

Отговори
0 0
Родител

Родител

20.10.2021 | 11:39

Затваряте училищата! Всички са без маски и разнасят вируса.

Отговори
3 1
Родители

Родители

20.10.2021 | 11:36

Кажете в Пловдив как ще се учи, за да се подготвим. Не чакайте в последния момент

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?