Следвайте ни

Учени: Всеки 20-и на планетата се зараси с COVID-19

viber icon

Учени от Великобритания, САЩ и Китай под ръководството на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина стигнаха до извода, че всеки двадесети жител на планетата може да бъде хоспитализиран във връзка с предразположеност към развитие на тежка форма на новата коронавирусна инфекция, съобщи ТАСС, цитирана то БТА.

Международната група учени са анализирали данни от здравните системи на 188 страни и прогнозата на ООН за увеличение на населението на планетата през 2020 г., пише в. "Саут чайна морнинг пост". Специалистите стигнали до извода, че в случай на зараза с коронавируса около 349 милиона души може да бъдат хоспитализирани и да се нуждаят от апаратно дишане заради висок риск от развитие на тежка форма на болестта. Освен това около 1,7 млрд души ( 22% от населението на планетата) се намират в зона на повишен риск поради наличието на поне едно съпътстващо заболяване.

 

Според изследването за развитието на тежка форма на Covid-19 допринасят хронични заболявания на сърдечно-съдовата система, бъбреците и белите дробове, диабет. Възрастните хора са особено предразположени към усложнения при инфекция.

Учените смятат, че в зона на висок риск е около 6,5 на сто от населението на Европа заради средната възраст на населението. От началото на пандемията с новия коронавирус са заразени около 9,6 милиона души, над 488 000 души починаха.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?