Учени посочиха кой е най-силният симптом на COVID-19

Чрез специално разработено приложение, с което се следят симптомите на разболелите се от коронавируса, е стигнато до извода, че става дума за загуба на мирис и вкус

Загубата на мирис и вкус може да е най-добрият начин, за да се каже, дали сте заразени с Covid-19, твърдят учени, пише "Дейли Стар". 

Учените от Кралския колеж в Лондон следят симптомите на вируса при заразените чрез специално създадено тяхно приложение. 

До 31 март приложението "Тракер на симптомите на COVID" е имало над 1.8 милиона регистрирани потребители, които всеки ден са описвали в програмата своите симптоми или липсата на такива. 

Около 59% от 1.5 милиона души, които са се регистрирали до 29 март и са дали позитивен тест за коронавируса, съобщават за загуба на мирис и вкус, спрямо 18% от онези, които са дали отрицателен тест за вируса, сочи анализ на данните. 

Учените заявяват, че тези симптоми присъстват значително повече при положителните тестове за COVID-19, отколкото самоотчетената треска. 

Екипът зад приложението е създал модел, включващ комбинация от симптоми, като загубата на мирис и вкус, треска, постоянна кашлица, умора, диария, болки в корема и загубата на апетит. По думите им, най-често присъстващият симптом е именно загубата на мирис и вкус. 

Често срещаните симптоми на респираторните инфекции включват треска, която според британските здравни власти е съпроводена от температура 38 градуса по Целзий и нагоре, отпадналост и суха кашлица. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?