Следвайте ни

Учени категорично: COVID-19 е човешко творение

viber icon

Двама американци - лекар и учен, излязоха с твърдение във в. "Уолстрийт джърнъл", че коронавирусът, предизвикал нечуваната световна пандемия, е човешко творение, съобщава Си Би Ен Нюз, цитирана от БТА.

В статията си доктор Стивън Куей и Ричард Мълър - учен, заемал висш пост в Националната лаборатория "Лоурънс Баркли“ разкриват, че COVID-19 има характерен генетичен приззнак, който никога не е бил наблюдаван при естествените коронавируси.

са анализирали отличителните признаци на новия коронавирус и са открили у него комбинацията CGG-CGG, която, според учените, се използва от изследователите в лабораторни условия за повишаване на ефективността от въздействието на вируса и изключително рядко се среща в природата.

Според двамата американски специалисти вирусът SARS-CoV-2 по-скоро е човешко творение, отколкото природно.

Учените казват, че този основаващ се на научни заключения извод засилва доводите на онези, които смятат, че поразяващата света коронавирусна пандемия е следствие от изплъзване на вируса от лабораторията на Института по вирусология в Ухан, където може да са се провеждали експерименти за усилване на вирусите.

"Фактически в целия клас коронавируси, в това число и CoV-2, в естествена среда никога не е била наблюдавана такава комбинация CGG-CGG. Това означава, че общият метод на вирусите да придобиват нови навици, наричан рекомбинация, не може да действа тук. Един вирус чисто и просто не може да вземе комбинация от друг вирус, ако тя не налична в нито един друг вирус", казват специалистите и говорят за човешка намеса.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

65421

65421

08.06.2021 | 10:10

Написали сте статията с гъза си! Как е възможно толкова неграмотност? Иначе отдавта има съмнения за човешка намеса. Някой трябва да понесе последствията за изгубените животи!

Отговори
4 0
то е ясно

то е ясно

08.06.2021 | 09:56

че гнусните китайци заслужаващи война са го пуснали за да убият хора сринат икономики . чия икономика растя докато нашите бяха сринати.?! чия страна не даде жертви ?! кой скри за китайския вирус и не затвори границите си?! Възмездие за мене и всички които пострадахме с увредено здраве без работа и загубени учебни години !!! Възмездие за всички починали които са се пазили ! Война с жълтите у ийци!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?