Следвайте ни

Учен бие тревога: Дебне ни по-голяма опасност от COVID-19

viber icon

През предстоящата зима грипът може да се окаже "по-голям проблем" от COVID-19, защото много малко хора сега имат имунитет срещу него. За това предупреди един от водещите научни съветници на британското правителство, цитиран от електронното издание "Мейлонлайн".

Проф. Антъни Харндън, който съветва британското правителство за ваксините срещу COVID-19, каза, че е през последните няколко години е имало "много, много ниско" разпространение на грип.

Случаите на грип са се свили почти до нулата по време на пандемията, тъй като локдауните и правилата за социално дистанциране са ограничили разпространението на други респираторни вируси.

Според проф. Харндън, заместник-директор на британския консултативен орган за ваксините, ниските нива на разпространение на грип означават, че на практика никой не е бил изложен на вируса и не е изградил естествен имунитет, а това прави уязвима преобладаващата част от населението.

Той предупреди, че това може да предизвика хаос в системата на здравеопазването тази зима, ако има сериозен взрив на грип. "Подчертавам, че грипът може да бъде потенциално по-голям проблем тази зима, отколкото COVID-19", каза той пред радио Би Би Си 4.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Подчертавам, че грипът ще бъде потенциално по-голям проблем тази зима

Подчертавам, че грипът ще бъде потенциално по-голям проблем тази зима

22.06.2021 | 15:27

ЕСТЕСТВЕНО! И не само той!! Нали след коя да е ваксинация имунната система на човек е в киреча неопределено дълго време. Да не говорим пък за РНК-препаратите, които се пробутват с наименованието "ваксини".

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?