1553
Следвайте ни

Твърди го учен: За Коледа всички деца ще са минали COVID-19

viber icon

Всички деца (в училищата) рано и късно ще бъдат изложени на коронавируса и до Коледа неваксинираните от тях ще го прекарат, заявява гръцкият професор по епидемиология Никос Сипсас пред телевизия Скай.

Той предупреждава, че вече има много данни за деца, които боледуват от т.нар. "дълъг ковид" със силна умора, депресия, смущения в различни органи като белите дробове и сърцето.

Същевременно вариантът Делта много по-често засяга децата от оригиналния щам на коронавируса, като същевременно те могат да заразят възрастните и уязвимите групи. Той заяви, че родителите трябва да вземат решение за децата си дали да изберат ваксината, която носи съвсем минимален риск, или боледуването от КОВИД-19. В Гърция децата на възраст над 12 години могат да се ваксинират при съгласие от родителите им.

Сипсас съобщи, че средната възраст на хоспитализираните пациенти в момента е 50 години, като 85 процента са неваксинирани, а 15 процента са ваксинирани. Ваксинираните пациенти са предимно възрастни или с придружаващи заболявания, които компрометират имунната им система.

По отношение на прогнозата му за края на пандемията Сипсас смята, че тя ще е приключила до следващото лято, докогато практически всички или ще са ваксинирани, или ще са прекарали вируса по един или друг начин и ще са придобили някакъв имунитет.

Тази прогноза според него ще се сбъдне, ако не се появи някоя катастрофална мутация на коронавируса, което не смята за вероятно, или не бъде внесен нов вариант от Африка, където ваксинацията е много ниска и в момента се намира "горещата точка" на пандемията.

Сипсас казва, че пандемиите не продължават повече от три години, т.е. ще има взрив до Коледа, след което ще започне постепенен спад и след Великден обществото ще се върне към определена нормалност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Анонимен

Анонимен

21.09.2021 | 21:12

Да пременат на дистанционно обучение особено големите, що за садизъм, да ги държат в клас по седем часа точно в делта пика, а мерки никой не спазва. Само онлайн е варианта в настоящия момент!

Отговори
4 1
До всички ,които

До всички ,които

18.09.2021 | 10:49

Са за ваксинацията . Ейййй малоум...ни хора сте . Откакто дойде така наречения корона вирус хората вече не умират от старост , не умират от инфаркти , инсулти и други тежки заболявания . Вече се умира само с Корана . И поне сте промити мозъци. Няма те критично мислене . Да Ви питам : коя ваксина се слага 2 , 3 пъти освен тази така наречена за ковид . Да не се окаже , че производителят другата година препоръча 4 доза , понеже вече отслабва ефекта на 3- та . Но вие сте умни , красиви , смели , боцкай те се . Аз изкарах короната и никога няма да се ваксинирам . Ще нося и разпространявам вируса , ако го хвана пак и няма да си правя , пак тестове за 100 кинта . Надявам се повече хора да умират и най- накрая да останем само здравомислещи хора на тая земя. От плужеци смисъл няма . И които е за ваксинацията , дано получи всички странични ефекти от така наречената ваксина , че и други , които все още не са открити. Но има време и другите нежелани ефекти ще ги опишат в листовките , ама другата година . Първо да продадем 3 доза . Приятен ден О.Л.И.Г.О.Ф.Р.Е.Н.И

Отговори
4 1
Продължителен ковид

Продължителен ковид

18.09.2021 | 10:35

Има такава нозология, за описване ефекти, които продължават седмици, месеци след първоначателното заболяване. Сред симпомите са главоболие, умора, затруднено дишане

Отговори
0 0
Ужас

Ужас

17.09.2021 | 23:05

Силна умора , депресия . Еййййй долни хора сте . Стига с тая измислена болест. Стига сте тормозили хората психически.

Отговори
5 4
Тормоз :Д

Тормоз :Д

17.09.2021 | 23:49

Кой те тормози ? Никой не те кара да четеш статии свързани с ковид, както и глупости, които твърдят, че болестта е ,,измислена''.

Отговори
3 6
До Ужас

До Ужас

18.09.2021 | 09:36

Заради т ъпанари като теб,няма да се оправим! Дано тази "измислена болест"те пипне м алоумнико! Ако успееш за оцелееш,пак пиши ! Гл упак!

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?