Следвайте ни

Тузарските острови на Гърция влязоха в тъмночервената зона

viber icon

Най-тузарските гръцки острови бяха отбелязани като „тъмночервени“ на картата на Covid-19 на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията в четвъртък след нарастване на инфекциите. Това означава, че пътуванията до и от региона не са препоръчителни .

Групата от 13 острова включва най -популярните дестинации в Гърция за чуждестранни туристи - Миконос, Санторини и Родос, които привличат милиони хора всяко лято.

Гърция разчиташе на популяризирането на „острови без коронавирус“, за да привлече посетителите това лято, надявайки се, че възобновяването на международните пътувания ще съживи нейната жизненоважна туристическа индустрия след най-лошата от десетилетия 2020 година. Въпреки силния юни по отношение на притока от туристи, несигурността за това как ще се развие сезонът остава.

Тъмночервените зони на картата на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията помагат да се разграничат зоните с много висок риск, а също така помага на държавите-членки на ЕС да спазват правилата, изискващи тестване при заминаване и карантина при връщане.

Миналата седмица Крит, най-големият остров в Гърция и друга популярна дестинация, бе поставен в тъмночервената зона.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?