Следвайте ни

Туристите от 16 държави без ПСР тест в Турция, България не е в списъка

viber icon

Посетителите от 16 страни няма да бъдат задължени да представят отрицателен ПСР тест за пътуване до Турция. Това заявиха от турското министерство на здравеопазването.


Облекченията важат за гражданите на Хонконг, Китай, Тайван, Виетнам, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Южна Корея, Израел, Япония, Великобритания, Латвия, Люксембург, Украйна и Естония.


За съжаление България не е сред тези държави. Поне до 31 май в Турция ще влизаме с негативен ПСР тест. 


„Гражданите на посочените държави, които ще посещават Турция след 15 май, няма да подлежат на изискването за представяне на отрицателен ПСР тест. За пристигащите от всички други държави остава в сила изискването за негативен тест, издаден 72 часа преди пътуването“, се посочва в съобщението.


Междувременно първата група украински туристи пристигна в провинция Мугла, за да прекара двуседмичната си почивка в курортите Фетийе и Мармарис.


Около 160 000 украинци ще дойдат в Даламан по време на празничния сезон според резервациите, каза Дженгиз Тугрул Аяз, генерален директор на летище Даламан, обслужващо Мармарис и Фетийе. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?