1553

Туристи, внимание: Солун влезе в червeната COIVID зона

Изследване постави Солун в червено по отношение на разпространението на Ковид-19
Вирусният товар от SARS-CoV-2 в битовите отпадъци на Солун според последните измервания, установени при изследване, проведено от Екипа по епидемиология на канализационните води към университета „Аристотел“, издигна града до червено ниво по отношение на разпространението на вируса, пише "Екатимерини", пише БГНЕС.

Измерванията показаха, че подвариантите на Omicron BA.4 и BA.5 се откриват в 90% от общия вирусен товар. Експертите казаха, че след шест седмици с умерено ниво на вируса в общността, следвайки възходящата тенденция, започнала успоредно с постепенното разпространение на SARS-CoV-2 Omicron BA.4 и BA.5 щамове, вирусният товар се е върнал до високо ниво на разпръсване.

„Увеличаването на разпространението на вируса, както го измерихме в канализацията през последните седмици и по-ясно през последните дни, не е за пренебрегване… сега имаме данни, които ни карат да бъдем нащрек“, каза професор Никос Папайоану, ректор на солунския университет „Аристотел“, който отговаря за изследователския проект, в коментар пред Атино-македонската информационна агенция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?