Следвайте ни

Туристи в Пловдив броят часовете до изтичане на PCR тестовете

viber icon

Не пандемията сама по себе си, а новите правила се отразяват на туризма. Това коментира пред „Марица“ семейство словенци с малко дете, което използва съботата, за да обиколи Пловдив. Двойката решила да се отбие в града за няколко часа, преди да продължи към Турция за планирана почивка.

„Обичаме да посещаваме нови места и ни се пътува. Затова се отбихме в Пловдив напът за турските курорти,“ обясниха туристите. Семейството уточни, че би искало да отдели повече време за разходката си из нашия град, но стриктно следи часовника си, за да не просрочи валидността на теста на дъщеричката си. За двамата възрастни това не е проблем, тъй като са ваксинирани, но за детето имунизацията не е достъпна.

Макар и на кръстопът Пловдив определено пострада от ковид обстоятелствата. Съображенията на словенското семейство обясняват част от причините, поради които тази година не виждаме потока от туристи, на който бяхме свикнали през миналите години. Повечето чужденци предпочитат да се отправят директно към крайната дестинация, тъй като считат, че междинните спирки отнемат от времето за пътуване. Тъй като валидността на тестовете е ограничена, разходките могат да създадат проблем при евентуално забавяне на границата.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Данните къде са

Данните къде са

14.08.2021 | 14:44

Да си стоят в държавата. Аман от навлеци,които носят заразата. Защо по морето е пълно с болни чужденци? Защо никой не казва каква е статистиката от болни ваксинирани и неваксинирани?

Отговори
23 3
Защото

Защото

14.08.2021 | 23:32

Половината са ваксинирани.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?