Следвайте ни

Турция ще произведе лекарство срещу Covid-19

Болните достигнаха 24 хиляди

viber icon

Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к "МАРИЦА"

Водеща турска фармацевтична фирма обяви вчера, че успешно е направила продукт който дава положителни резултати при лечението на новия коронавирус. "Според резултатите от изследванията, ние произведохме първата партида от нашия продукт, който се очаква да даде положителни резултати при лечението, и я представихме на нашето здравно министерство", каза ръководителят на фирмата Абди Ибрахим в Туитър.

"Ние ще произвеждаме този продукт през цялата година и ще го даряваме в услуга на турската медицина", добави той.

Абди Ибрахим също благодари на лекарите, фармацевтите, медицинските сестри и целия здравен персонал.

Смъртните случаи от  коронавирус днес в Турция се увеличи с 76 души и достигна 501, докато потвърдените случаи от болестта се увеличи с рекордния брой за един ден 3013 пациенти, като общо заразените от Covid-19 вече е 23 934, заяви тази вечер здравният министър Фахреттин Коджа.

Досега общо 786 пациенти са се възстановили и са изписани от болници, докато 1311 пациенти в момента са в отделения за интензивно лечение, каза Коджа. Той добави, че през последните 24 часа са проведени 19 664 теста, с което общият брой на тестовете, проведени в Турция от началото на пандемията е 161 360.

Турция има капацитет да произвежда един милион защитни маски , 5000 медицински гащеризона и 5000 литра дезинфектанти на основата на алкохол, каза министърът на отбраната на страната Хулуси Акар. Той проведе телеконференция с висшия персонал на въоръжените сили, за да обсъди превантивните мерки срещу коронавируса.

Министърът добави, че 650 военни служители са дошли от чужбина след 1 март и те са поставени под карантина. От тях 84 остават под наблюдение.
Акар припомни, че Турция през седмицата изпрати военен самолет с медицинска помощ в Италия и Испания, най-тежко засегнатите в Европа от Covid-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?