Следвайте ни

Турция ще приема туристи от страни, напреднали с ваксинацията

viber icon

Турция ще продължава да изисква отрицателни PCR тестове от туристите, които влизат в Турция до 15 април. Това заяви министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в интервю за Би Би Си. 

След 15 април тази практика ще бъде преразгледана. Преди да започне да приема туристи от дадена държава, Турция ще вземе предвид ежедневната бройка на заразените с COVID-19, заедно с действащата национална програма за ваксинация, заяви министър Ерсой. 


"Ако има тенденция за спад в броя на случаите в съответната държава, няма да искаме отрицателни PCR тестове от хората в тези страни, както направихме миналата година," каза той.

През миналата година в Турция имаше най-много туристи от Русия, България и Германия. 

До момента в Турция са приложени около 11,5 милиона дози ваксини, според официалните данни. Това е около 5 на сто от населението на страната. 


 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?