Следвайте ни

Тревожно от Русия: Жертвите на Covid-19 надхвърлиха 10 000

viber icon

Русия обясни данните, които са по-ниски в сравнение със отчитаните от западните страни, с факта, че тя отчита само смъртните случаи, за които причината, след аутопсията, е коронавирусът.

Русия обяви днес, че е регистрирала над 10 000 починали заради новия коронавирус. Този показател обаче е под равнището, отчитано в други страни, които също са силно засегнати от вируса, предаде АФП, цитирана от БТА.

Броят на починалите от Ковид-19, е 10 027 души, а това е увеличение на смъртните случаи със 167 за едно денонощие, съобщи правителството на сайта си в интернет.

Русия е потвърдила 674 515 случая на Ковид-19 и това я поставя на трето място в света по брой на заразените.

Този слаб брой на починалите, в сравнение с други страни, обаче повдига въпроси дали не се занижават данните за леталните случаи.

Русия обясни данните, които са по-ниски в сравнение със отчитаните от западните страни, с факта, че тя отчита само смъртните случаи, за които причината, след аутопсията, е коронавирусът. В другите страни в почти всички случаи, ако починалият е имал коронавирус, то именно той се посочва като причина за смъртта, отбелязва АФП

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Русия

Русия

04.07.2020 | 18:32

Русия отчитала смъртните случаи с корона вирус само след аутопсия! Останалите били врагове на революцията и просто не ги отчитали!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?