49

Тревога: Засякоха новия вариант на Омикрон ВА.2 в Гърция

В Гърция са регистрирани два случая на подвариант на Омикрон, съобщава гръцката телевизия "Скай". Случаите са засечени на международното летище в Атина, а резултатът от анализа на пробите е излязъл снощи.

Преподавателят по молекулярна биология в Университета в Торонто Янис Прасас посочва, че все още няма данни колко важен е конкретният подвариант и каква роля ще има по отношение на пандемията. По думите му специалистите очакват появата на различни варианти и не може да се изключи възможността да има и по-заразни.

Според информация на електронното издание на в. "Прото тема" подвариантът ВА.2 не се засича от диагностичните тестове, което буди тревога, че става дума за по-заразен щам, който би могъл да предизвика по-големи вълни на COVID-19 в световен мащаб.

Световната здравна организация (СЗО) вече съобщи за три варианта на Омикрон - ВА.1, ВА.2 и ВА.3.

Според СЗО от 23 декември 99 на сто от ковид случаите се дължат на ВА.1.

Подвариантът ВА.2 е засечен в Дания, Израел, Белгия, Франция, Швеция, Индия, Великобритания, а сега и в Гърция.

Вчера Дания съобщи, че ВА.2 се засича в половината случаи на КОВИД-19 в страната. Засега не се отчита разлика на протичането на ВА.2. Датски специалисти заявиха, че очакват ваксините да покриват и този подвариант на Омикрон, посочва "Прото тема".

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ПАДНА АНТИВАКСАРСКАТА ОПОРА ЗА УМИШЛЕН МОР С ВАКСИНИ - ПРАВЯТ СИ ХОРА

ПАДНА АНТИВАКСАРСКАТА ОПОРА ЗА УМИШЛЕН МОР С ВАКСИНИ - ПРАВЯТ СИ ХОРА

21.01.2022 | 22:06

ПАДНА АНТИВАКСАРСКАТА ОПОРА ЗА УМИШЛЕН МОР С ВАКСИНИ - ПРАВЯТ СИ ХОРА 21.01.2022 | 22:03 Група богати технологични гурута, сред които главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин и главният изпълнителен директор на стартъпа Gumroad Сахил Лавиня, предизвикаха шок, като предложиха да се създаде нещо, което беше оприличено на случващото се в "Матрицата". Предприемачите предлагат да се използват "синтетични утроби", които да заместят човешките майки, в опит да се "премахне голямото бреме на бременността", след като милиардерът Илон Мъск изрази опасения за "демографски срив".Основателят на SpaceX и привърженик на идеята за колонизиране на Марс, изригна в серия от туитове във вторник, изразявайки загриженост относно тенденцията за намаляване на раждаемостта, като заяви, че ако на Земята няма достатъчно хора, "то определено няма да има достатъчно за Марс". Милиардерът, основател на криптовалутата Ethereum, Виталик Бутерин, приветства идеята за "синтетични утроби", като сподели графика, изследваща разликата в заплащането между половете. Забележките обаче предизвикаха объркване в мрежата, като мнозина се чудят дали технологичните мозъци не визират отглеждането на деца като в "Матрицата".

Отговори
0 0
Нетърпелив и малко

Нетърпелив и малко

21.01.2022 | 21:33

Изнервен бях, че няма да пристигне,сега честно казано се чувствам много по-добре след тази мила и прекрасна позитивна новина. Дано византийците да го посрещнат, както само те си знаят, узо,сиртаки ЯСООО.,и преди да ни го пратят, задължително да го перфорират(ваксинират) Така се радвам, че си за бих 8-ми бустер срещу БЯС и вече не се пеня много, имам и нова маска решетъчна висококачествена арматура (неръждавейка) много е удобна и хората около мен се чувстват по-спокойни.Дано не се забави новия Макарон ВАС - 29535 К@$')= 34% /%. Така се казваше май????,!!!

Отговори
0 0
Ооооооо Мистър Гилотен дава отговор на всичко

Ооооооо Мистър Гилотен дава отговор на всичко

21.01.2022 | 18:28

Кога кръсниците на поредното им чифутско творение виснат кът скумрия край рибарско селище Кога тиквите им чифутски се търкулнат резнати от творението на мистър Гилотен Кога бива издухана пепелта им от пещите на Дахау и Освиенцим Тогава и всичките им Омикрони Барбирони Грамфони ще изчезнат

Отговори
0 2
ЕЙ ХИТЛЕРИСТ ГРОЗЕН

ЕЙ ХИТЛЕРИСТ ГРОЗЕН

21.01.2022 | 23:57

ВНИМАВАЙ

Отговори
0 0
novite-pensii-nekompetentnost

novite-pensii-nekompetentnost

21.01.2022 | 18:25

https://www.dunavmost.com/novini/novite-pensii-nekompetentnost-ili-nebrezhnost

Отговори
1 2
!!!!

!!!!

21.01.2022 | 18:05

Не, не мога повече! На някой май много му харесва да ни разиграва като марионетки! То този филм няма край!

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?