Следвайте ни

Тревога в Руската гимназия, има заразен ученик

viber icon

Заразата с коронавирус стигна и до Руската гимназия в Пловдив. Ученик от 8. И клас на ЕГ „Иван Вазов“ е дал положителна проба за корановарису в късния следобед днес.

От утре целия клас ще бъде под карантина за 14 дни, като ще премине на дистанционно обучение, съобщи областният управител Дани Каназирева. По преценка на здравната инспекция, учители от гимназията засега няма да бъдат карантинирани. Предприети са всички необходими мерки и са дадени нужните предписания, уверяват от кризисния щаб в областта.

Както „Марица“ писа, днес следобед тревога обхвана и карловското СУ "Васил Левски", след като се разбра, че абитуриент е със съмнение за COVID-19. На ученика, който е от 12. В клас, не е направен PCR тест.

"При констатиран положителен резултат от PCR тест РЗИ - Пловдив ще направи предписание за начина на провеждане на учебния процес и за лицата, които ще бъдат поставени под карантина. На този етап учебните занятия продължават да се провеждат присъствено за всички ученици", съобщиха от ръководството на училището.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Коментари (1)

Проверка

Проверка

24.09.2020 | 08:41

Бива, бива, ама пловдивско издание да не различава Английската (на снимката) от Руската, не е на добре.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?