Следвайте ни

Тревога в Пловдивско, учителка на първолаци с COVID-19

viber icon

44-годишна учителка на първолаци от училището в село Скутаре се оказа с положителен тест за коронавирус. В сряда преподавателката се обадила на директора на училището, че не се чувства добре и отива на лекар. Джипито изпратило жената на PCR-тест. Резултатът днес показал, че е положителен.

"Класът на колежката е от 16 деца, веднага взехме мерки и ги поставихме под карантина за 14 дни. Те преминават на онлайн обучение", каза за "Марица" директорът Петър Славков. Той обясни, че преподавателският колектив е малък, от 14-15 души и няма притеснения за тях, тъй като заразената им колежка е преподавала в отделна сграда и не е имала контакт с тях.

Въпреки това сградата на училището ще бъде дезинфекцирана основно, за това вече е осигурена фирма, която да го извърши.

"Такава е ситуацията,  трябва всички да я приемем и да се борим заедно. Не знаем откъде може да се е заразила колежката, не е от децата, защото всичките 16 са здрави и в клас. Може на всеки да се случи", каза Славов.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

* *

* *

30.09.2020 | 18:45

Циркът става все по-голям.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?