71
Следвайте ни

Тревога: Смъртоносният „Oмикрон” се появи в Германия и Чехия ВИДЕО

viber icon

Германия и Чехия съобщиха за първи случаи на хора, които вероятно са заразени с щама на коронавирус "омикрон", пише РИА.

"Предполага се, че у нас е открит първият случай на заразяване", заяви министърът на социалните въпроси на федералната провинция Хесен Кай Клозе. "В петък при завърнал се от ЮАР турист са установени няколко мутации, характерни за омикрон. Подозренията са много сериозни, лицето вече е изпратено в изолация", съобщи Клозе.

За вероятен първи случай на заразяване с новия тип коронавирус в Чехия съобщи и премиерът на страната Андрей Бабиш. „Жената, която беше тествана за наличието на новия щам на коронавирус омикрон е посетила Намибия и се завърна в Чехия през Южна Африка и ОАЕ. Чакаме резултатите от нейното изследване. Тя вече е изолирана, всичките й контакти се проверяват“, допълни той.

Световната здравна организация вече класифицира варианта на COVID-19, открит в Южна Африка, като "предизвикващ безпокойство "и го обозначи с гръцката буква "омикрон".

В тази връзка Съединените щати и Европейският съюз ограничиха въздушен трафик с Южна Африка и някои съседни страни. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Здравчева

Здравчева

27.11.2021 | 20:59

В учебника пише, всяка следваща мутация е по слаба от предишната, така, че Марица много ви здраве

Отговори
5 2
нафорфорени тулупи

нафорфорени тулупи

27.11.2021 | 18:07

Стига сте плашикли хората, специално си направих труда за ЮАР заразени 2 955 328 човека, починали 89 783 или смъртност е 3,03%. Какво само плашите хората, бил заразен, чудо голямо!

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?