Следвайте ни

Тревога преди първия звънец: Децата без симптоми носят COVID-19 със седмици

viber icon

Съвсем ново американско проучване изправи косите на всички родители дни преди началото на учебната година в България.

Според US изследването децата, които имат леки или никакви симптоми на заразяване с коронавируса несъзнателно могат да го разпространяват в продължение на седмици. Лекари от националната детска болница във Вашингтон установиха, че заразените деца могат да разпространяват вируса SARS-CoV-2 в продължение на седмици, въпреки че самите те не показват симптоми на COVID-19.

В по-ранно проучване изследователи в Бостън доказаха, че децата и младежите, които са наблюдавали, имат изненадващо високи показатели на концентрация на вируса.

Новото проучване на медицинското списание JAMA Pediatrics е ръководено от Роберта Де Бази и Меган Дилейни, които анализираха данни от 91 деца в 22 болници в Южна Корея. 

„За разлика от американската здравна система, децата, които имат положителни тестове за COVID-19 в Южна Корея, остават в болница, докато не се възстановят напълно от инфекцията си“, казва Де Бази.

Според проучването, приблизително 22% от децата не са проявили никакви симптоми по време на болничния си престой, 20% са започнали безсимптомно, но по-късно развили леки симптоми, а 58% са тествани симптоматично. 

Изследването също така показва големи разлики в продължителността на времето, в което децата остават заразни. Това време варира от три дни до три седмици. 

Една пета от асимптоматичните пациенти и приблизително половината от симптоматичните пациенти са били в състояние да предават вируса на SARS-CoV-2 три седмици след първоначалната инфекция, твърдят изследователите, пише jenata.blitz.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пари,пари....

пари,пари....

01.09.2020 | 14:33

Не побърквайте хората ! Не нагнетявайте напрежение ! Дайте възможност децата да учат в нормална среда !

Отговори
1 0
lekar

lekar

02.09.2020 | 21:10

И да заразяват всички наред, пък кой оцелее, оцелее. Те корейците прости, затова имат най-ниска смъртност и най-добре се справят с вируса.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?