71
Следвайте ни

Тревога! И пътник от Турция с Омикрон

viber icon

Тунис е регистрирал първия си случай на вариант Омикрон при пътник, който е пътувал от Турция. Това обяви член на работната група за COVID-19.


Д-р Хачеми Лузер каза, че мъжът е от Демократична република Конго и че е дал положителна проба на 3 декември на международното летище в Тунис, след като е пристигнал от Истанбул.


Последващият скрининг на пробата в Института за обществено здраве Пастьор в столицата Тунис потвърди варианта на омикрон, каза Лузер.


Няколко негови спътници, включително брат му, който е дал отрицателен резултат за COVID-19, са поставени под карантина, каза той.


Здравните власти ограничиха пътуванията до Тунис след разпространението на варианта Омикрон в Африка и Европа през последната седмица.


Турският здравен министър Фахретин Коджа на 3 декември обяви, че в Турция все още не e открит новия Covid-19 вариант. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мда

мда

08.12.2021 | 18:35

ква тревога бе брат, неска е 8-ми декември положението не е тревога, положението е КУЧ... и БЕЛО!!!!! ГАААЗ!

Отговори
1 0
КУКУ

КУКУ

08.12.2021 | 18:34

Ауууу бързо бързо, отивам за следващата доза, аз ще се спася, аз ще бъда на вечния абонамент - 5та, 6-та - 7ма игла брат няма проблем ще взема и вашите искам всички антитела на света,,, всички казах!!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?