71

Тревога: И Черноморието влезе в червената зона COVID КАРТА

Расте броят на областите в червената зона на 14-дневната заболеваемост от COVID-19. Варна и Бургас се присъединиха към София-град с над 250 на 100 хиляди заразени на двуседмична база. Това показва справка в информационната система на здравните власти. 

16 са вече областите в жълтата зона с над 100 на 100 хиляди заразени с коронавируса. Това са Благоевград, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Така само 9 остават областите в зелената зона по този показател, пише dariknews.bg.

 

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 за страната достигна 167,31 на 100 хиляди души. 

В Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони влизат три от петте региона, на които е разделена страната. Само Централна България все още е в нулевия етап, но южният регион 4 / Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково/ се очаква да влезе в Етап 1 до пет дни. В Плана за справяне с пандемията са разписани конкретните мерки, които се предвиждат спрямо влизането в различните етапи. 

Какво е разписано в новия план и какви мерки предвижда, четете тукПланът за справяне с пандемията бе актуализиран в четвъртък. Той предвижда мерки и действия, които да се налагат на регионално или национално ниво, в зависимост от етапа, в който се намира конкретен регион. Ако един регион влезе в най-тежкия /четвърти етап/ от разпространението на пандемията, цялата страна ще влиза в извънредна епидемична обстановка.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Фируси и бомби демократични

Фируси и бомби демократични

18.07.2022 | 18:15

Да но не забравяй че донесените от Европейците вируси във Америка са били демократични И изтребването на местното индианско население е извършвано демократично със демократични средства И години по късно най демократично наследниците на тези демократични Европейци са фърляли демократични бомби над Хирошима и Нагасаки Над София Белград Виетнам Корея Ирак Афганистан Сирия Фолдкленските острови А другите ги фърлят бомбите ей така за кефа си недемократично

Отговори
1 0
Супер

Супер

18.07.2022 | 16:10

Айде слагайте маските на плажа всички ей !

Отговори
3 1
Час по цапаници

Час по цапаници

18.07.2022 | 15:02

Тая зона не е искала да влиза където и да е А някакъв чифутски димбил със комплектче от боички взети от комшийското дете е драснал нещичкото като зона във червенко Лошото е че допуснахме ей такива чифутски димбили до властови постове във нашата България и от там да ни тровят живота със боички

Отговори
3 1
Коментар

Коментар

18.07.2022 | 14:53

Не забравяйте, че в мибалото е имало поредица от чумни епидемии, продължили няколко века. Както и, че голяма част от населението на новооткритата Америка е измряло от донесените от европейците болести. Обяснението, че всичко е резултат от пъклени заговори не се отличава много от някогашната убеденост, че всичко е божие наказание.

Отговори
3 0
Кин дза дза

Кин дза дза

18.07.2022 | 13:45

Това е биотехнологичен тероризьм- от ново поколение !!! 7 G Напьване вьрху естеството на Живота ! Милост няма в Тия хора !!!! Вероломство. И лакомИя !!!!

Отговори
9 2
Богдан Попов

Богдан Попов

18.07.2022 | 12:17

Дали всичко това е само да сё изгражда страх в Бьлгария? Не знам но така ми сё струва.

Отговори
14 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?