Следвайте ни

Транспортният министър обясни за какво точно са КПП-тата

viber icon

Въведените по-строги мерки не са изненадващи, биха могли да бъдат и по-тежки, заяви пред БНТ транспортният министър Росен Желязков.

И подчерта, че мерките пстават по-строги, когато заболелите надхвърлят 100.

"Следим много внимателно ситуацията в другите страни, готвим се както с национални мерки, така и с общоевропейски", каза министър Желязков.

"Днешните мерки не са мерките, които се взимат за Банско, не поставяме отделните областни градове под карантина", посочи той. 

Желязков поясни, че се установява контрол за целта на пътуването с документ за местоработата - уверение от работодателя, служебен документ. На създадените КПП-та ще се установява причината за пътуването.

"На този фон, на фона на извънредното положение ще се спре безцелното пътуване, примерно през уикенда, или ще намали пътуванията с организирания пътнически автобусен превоз. Но целта е да не се преустановява нормалното функциониране на трудовия процес, нормалното функциониране на работния процес, както и пътувания, свързани с лечение", каза още той. 

Министър Желязков коментира и въпроса за връщането в страната на българите от чужбина. "Ние сме готови да окажем съдействие на всички наши сънародници, които са зад граница и имат желание да се завърнат в родината", каза още той. 

Транспортният министър увери, че този проблем разглеждат комплексно с проблема за напускане на страната ни от чужди граждани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мислете преди, а не след.

Мислете преди, а не след.

20.03.2020 | 20:08

Защо да се забранява движението в рамките на дадена област.Какво да правят хронични болните , които имат лични лекали в градовете от областен тип , а живеят в селата около града, в които няма аптека , на които изтичат протоколите и им са необходими рецепти . Как ще си вземат ежедневно нужните им животоспасяващи лекарства, които получават всеки месец.Още по - интересно става , когато синовете и дъщерите им живеят в градовете , макар и само на няколко километра. Каква бележка да вземат и от кого , за да им занесат лекарствата ? Да частен случай , но не маловажен.Ако не пострадаме от вируса , със сигурност ше получим паник атаки и страхови неврози в тази ситуация на липсваща яснота . Твърде общо формулираните правила в условия на извънревното положение създават проблеми..

Отговори
1 3
Браво бе...

Браво бе...

20.03.2020 | 19:48

Значи ограничавате тези които са в БГ а ще пускате Черните циг-ан-и да идват и разни гурбетчии и екскурзианти да донесат още повече бацили щото те досега са лапали чужди пачки а НИЕ тука без РАБОТА без расрочване на КРЕДИТИ БЕЗ ОБЕЗЩЕТИНИЕ за безработица да бъдем ЛИМИТИРАНИ това ли ми казвате. Какъв е смисълът от цялата работа?!!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?