Следвайте ни

Транспортна болница приема заразени с COVID-19 от четвъртък

viber icon

Транспортна болница в Пловдив ще бъде напълно готова и от четвъртък  може да приема при необходимост пациенти със съмнения за коронавирус,  с лека и средно тежка симптоматика. Това стана ясна на проведения Медицински щаб в Областна администрация.

Директорът на болницата д-р  Пламен Павлов съобщи, че реконструкцията в отделенията тече без почивен и лечебното заведение е приведено в готовност с 92 легла.

„ Искам искрено да  благодаря за изключително компетентните  и бързи решения на ръководството на болницата. Мога след тази среща  да кажа, че наистина след преструктурирането на Транспорта  болница ще имаме известно спокойствие за леките и тежки случаи на заболяването. Наш ангажимент е осигуряването на защитните средства на работещите в нея. Няма да позволя болница да влезне в графика за приема на пациенти със съмнения за COVID-19 без да е има необходимите предпазни средства“, заяви областният управител Дани Каназирева

Началникът на „Здравеопазване“ в община Пловдив д-р Калин Калинов каза, че в болница „Свети Мина“ тече подготовката за преструктурирането й като в понеделник ще бъде представен и плана за това.

Областният щаб прие правила за поведение при постъпване  на пациенти в болниците на първа линия, които ще лекуват по-тежките форми. Правилата  ще бъдат изпратени за утвърждаване от Националния щаб.   Утвърден бе и графикът на първите четири болници в Пловдив, които са в готовност  поетапно да поемат заболели.

Областният управител съобщи, че до края на работния ден в понеделник всички болници на територията на Пловдив ще подадат заявленията си за преструктуриране в РЗИ.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Едно уточнение,

20.03.2020 | 17:52

да ми кажете, кога ще заработи Транспортна болница на гара Горна Оряховица? :( Най-голямата транспортна болница тъне в бурени и разруха! :(

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?