Следвайте ни

Тръмп създава Национална гвардия заради COVID-19

viber icon

Американският президент Доналд Тръмп даде разрешение на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон - да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса, съобщи БНР. Тръмп уточни, че местните власти не трябва да се безпокоят за финансовите средства, тъй като заплащането на гвардейците ще се поеме от федералното правителство. 
Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали: 

"В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа." 

Американският президент призова гражданите в цялата страна да спазват предписанията и съветите на властите относно борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителнни пътувания, както и миене на ръцете. 

По думите на Тръмп страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща, че американската икономика ще достигне до небесата, след като пандемията бъде ликвидирана. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?