71
Следвайте ни

Трагедията: Проговори мъжът на починалата в Пловдив бременна с близнаци СНИМКИ

viber icon

Семейството на починалата в Пловдив бременна жена с COVID-19 обвиняват лекари в небрежност. Йордан Вълков, който е съпруг на издъхналата в пловдивската инфекциозна клиника, даде интервю за bTV. 

Жена му е била в 8-ия месец. Не са могли да спасят и близнаците, които е носила в утробата си.

Тя е била приета в пловдивската болница „Св. Георги“ на 15 септември със симптоми на COVID-19. Директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева уточни, че жената не е имала придружаващи заболявания и не е била ваксинирана срещу COVID.

Съпругът на починалата жена Йордан Вълков обясни, че симптомите са се появили на 10 септември, вечерта – тя е била с температура.

Toй направи шокиращото разкритие, че личният й лекар Ваня Добрева я е лекувала по телефона и е отказала преглед.

"Обаждах се на личния лекар, на Спешна помощ – препоръчаха да пие парацетамол. На другия ден поисках да отидем на преглед, защото бременна с температура не е ок, пуснаха ни на есемес код, за да си направи PCR тест, той излезе отрицателен“, уточни мъжът.

Според него други изследвания не са препоръчани. На третия ден се появява кашлица, а температурата е продължавала да бъде висока. Съпругът на починалата жена допълни, че нейният личен лекар я е лекувал по телефона и е отказал преглед.

„На 4-ия ден се обадих на личната лекарка и ѝ казах, че състоянието се влошава, кашлицата е много силна, започват болки от бъбреците към гърба. Отговорът беше – консултирайте се с вашата гинеколожка. Тя ме посъветва да отидем в Спешна помощ“, разказа Йордан.

Личният лекар на починалата жена д-р Ваня Добрева отказа да застане пред камера. По думите ѝ тя е поддържала контакт със съпруга на пациентката си. Потвърди, че е назначила тест за коронавирус и въпреки отрицателния резултат – назначила терапия.

„През цялото време нямаше индикации, че се налага спешна консултация. Аз не съм отказала преглед, те нито са идвали на преглед, нито са настоявали за това. Аз никога не отказвам преглед“, допълни д-р Добрева.

Съпругът на починалата жена добави, че няма да търси правата си по съдебен път, защото вярва, че д-р Добрева е добър специалист, но методиката за лечение на пациент с COVID у нас е грешна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (36)

антиваксърите

антиваксърите

03.10.2021 | 07:38

мрете ли мрете тъппи долни нищпжества

Отговори
1 3
термонатор на тУтУна станал вече доктор, очакващ от Марица статия

термонатор на тУтУна станал вече доктор, очакващ от Марица статия

02.10.2021 | 14:04

като оная туркиня станала пилот в Турция: Личната й докторката като я видяла, че е с дръпнати очи и болна от Ковид и се н*срала!

Отговори
3 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

02.10.2021 | 11:36

МОЛЯ МЕДИИТЕ ЗА ПУБЛИЧНОСТ--ПРЕДЛАГАМ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА--ДВА МИЛИОНА ЛЕВА ВЪРВЯТ ЗА НЕНУЖЕН ПАРЛАМЕН ВСЕКИ МЕСЕЦ В БЪЛГАРИЯ--ОКОЛО ПОЛОВИН МИЛИАРД ЗА ГОДИШНИ СУБСИДИИ НА ПАРТИИ--АКО СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА СТИГНАТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ И РАЗДАВАНЕ НА ЕДИН ОБДИШВАЩ АПАРАТ ЗА ВСЯКО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО--А С ПАРИТЕ НА ДЕПОТАТИТЕ И ПАРЛАМЕНТ МОЖЕ ДА СЕ СТРОИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ВЪВ ВСЕКИ ГРАД ЕДНА КОВИД БОЛНИЦА--ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ ИМАЛИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ДАЛИ СА ЗАВИСИМИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ ВИ РАЗРЕШАТ ДА ДАДЕТЕ ПУБЛИЧНОСТ НА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ--ХАЙДЕ ДА ВИДИМ СЕГА ПОЛИТИЦИТЕ ПРЕЗИДЕНТА И ПАРТИИТЕ ДАЛИ ИМ ПУКА ЗА НАРОДА--ИЛИ ПОРЪЧКАТА ОТ ЗАПАД Е ДА НАМАЛЯВАМЕ КАТО НАЦИЯ

Отговори
23 2
Поредния

Поредния

02.10.2021 | 11:34

Поредния пример на неваксиниран млад човек, който си отива от ковид. Ваксинирайте се.

Отговори
9 19
ОТГОВОР

ОТГОВОР

02.10.2021 | 11:49

ИМА МНОГО ВАКСИНИРАНИ КОИТО СИ ОТИВАД--НЕ ОТ КОВИД А ОТ УДАР ИЛИ КАКТО СИ СПЯТ--ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ОТ МЕДИИТЕ И ТОЗИ ФАКТ---ДО ДЕКЕМВРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДЕ НОВОТО ТВОРЕНИЕ НА КОВИДА---МЯУ---КОЙТО Е НАПРАВЕН ТАКА ВАКСИНА ДА НЕ ГО ХВАЩА--ТОГАВА КВО ЩЕ ПРАВИМЕ???--РАЗБЕРЕТЕ КОВИДА И ВАКСИНИТЕ СА НАПРАВЕНИ В КОМБИНА ДА НАМАЛЯТ СВЕТА НАПОЛОВИНА--А СЪЗДАТЕЛИТЕ НА КОВИДА И ВАКСИНИТЕ СИ ИМАТ ЗА ТЯХ ЛЕКАРСТВА--ПРЕСЕН ПРИМЕР ТРЪМП--ЗА 4 ДНИ СЕ ИЗЛЕКУВА НА 100 %

Отговори
15 11
Какво ?

Какво ?

02.10.2021 | 12:07

Сериозно ли ми сравняваш броя неваксинирани, които си отиват от ковид с тези, които са ваксинирани ? Отваряш coronavirus.bg и виждаш : 96.55% от починалите за деня не са ваксинирани. Осъзнаваш ли, че ако цялото население се ваксинира смъртността ще падне до нищожни нива? Или просто си говорим глупости наизуст и не приемаме категоричните данни.

Отговори
10 5
Мне

Мне

02.10.2021 | 12:47

Смъртността няма да падне до нищо нива. Ваксинираноста ще предизвика още мутации и поради понижената имунна система предизвикана от ваксинациите, смъртността ще се увеличи.

Отговори
9 10
Така ли ?

Така ли ?

02.10.2021 | 13:07

Така ли ? А защо при държавите с 80%+ ваксинирани такова нещо не се случва, нямат хора в болниците и махнаха всички мерки ? Стига измишльотини и спрете да се правите на гадатели. Научете малко статистика от ползва ще ви е.

Отговори
9 8
ОТГОВОР

ОТГОВОР

02.10.2021 | 13:07

ИМА ЛИ ОЩЕ ЛУДИ КОИТО ВЯРВАТ НА СТАТИСТИКИ--ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХОРА ПОЧИНАХА ОТ ВТОРАТА ИГЛА КОЯТО ИМ ПРИЧИНИ УДАР И ЗАПУШВАНЕ НА АРТЕРИИ --ДА ВИ ДАМ САЙТ ДА ПРОВЕРИТЕ--СМЯТАТЕ ЛИ ЧЕ КАПИТАЛИСТИТЕ СА ТРЪГНАЛИ ДА ВИ СПАСЯВАТ С ВАКСИНИ--РАЗБЕРИ ЦЕЛИ СЕ НАМАЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НАПОЛОВИНА В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Отговори
11 11
Въпрос

Въпрос

02.10.2021 | 13:14

А тези силно ваксинирани страни ударени ли са от нова мутация? Изчакай да видиш какво ще стане, когато стане това. Сегашните статистики нищо нямат да значат - просто илюзия.

Отговори
7 7
Леле

Леле

02.10.2021 | 13:18

Дай сайта да се посмея. От както ебавам антиваксъри все ги моля да ми дадат източника си на информация, но поради няква причина никой не се престрашава да си го даде. Очевидно източника ще ти е примерно : Мангъров, Чорбанов, някъв руски сайт взет от фейса, informiran.net или thebulgariantimes.

Отговори
6 4
ДО Т-АКА ЛИ

ДО Т-АКА ЛИ

02.10.2021 | 13:19

КОИ СА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ЗА СЕВЕРНА ЛИ КОРЕА НАМАКВАТЕ??--СМЪРТНСТТА В БГ Е ВИСОКА ЗАЩОТО ХОРАТА СА БЕДНИ И НЯМАТ ПАРИ ЗА АНТИБИОТИЦИ--ИМАМЕ НАД ДВА МИЛИОНА НЕЗДРАВНОУСИГОРЕНИ КОИТО ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ НЯМАТ 500 ЛЕВА ЗА ДОКТОР СНИМКА И ЛЕКАРСТВА--А ЗА ПРЕСТОЙ В БОЛНИЦА САМО МОГАТ ДА МЕЧТАЯТ--ЗАТОВА Е ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЛЕЧЕНИЕТО ПО ТЕЛЕФОНА

Отговори
6 1
Леле към въпрос

Леле към въпрос

02.10.2021 | 13:21

Ванга ти ли си ? Стига си се правил на гадател. Няма да се занимавам с теб повече щом говориш за предположения на база на лично мнение, а аз говоря на база данните, които имаме до момента. Вече от началото на пандемията се вижда кой е прав и кой крив. И за тоя вариант дет го казваш също ще се види това, което се случи досега, а именно, че всички теории срещу науката се оказаха неверни.

Отговори
2 2
Леле към трола

Леле към трола

02.10.2021 | 13:22

Абе ти май още не знаеш, че антибиотиците не работят срещу ковид ? Тежка жертва на дезинформация. Даже не прави разлика между бактериална и вирусна инфекция.

Отговори
5 1
Новини за теб

Новини за теб

02.10.2021 | 13:25

87 000 доктори са се обявили срещу измислената паднемия и демонизацията на доктори, които казват истината. Това са хората на 'първа линия' Те не желаят да играят тази игра вече. И ми говориш за наука. Тази наука за която говориш са просто подкупни учени, които извъртата истината.

Отговори
6 5
Кви новини ?

Кви новини ?

02.10.2021 | 13:32

Ей го поредния болен ми слага някаква цифра дето чул от вуйчо му Ганя да я споделя във фб. Дай източника на информацията де ? 87 000 доктори вика ми то толкова доктори има само във Филипините (90370) бе и то през 2009 смятай , че сега са много повече? 87к доктори са нищожен процент от общия брой лекари в целия свят осъзнаваш ли го ?

Отговори
3 3
ДО ВСИЧКИ

ДО ВСИЧКИ

02.10.2021 | 13:33

В БЪЛГАРИЯ Е ВЯРНО САМО ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО И НОВИНИТЕ ЗА СПОРТА--ОСТАНАЛОТО СТАТИСТИКИ И ПОДОБНИ --СА БИЗНЕС--

Отговори
8 1
ОТГОВОР

ОТГОВОР

02.10.2021 | 13:40

АКО НЕ БЯХА АНТИБИОТИЦИ МЕН ДОСЕГА НЯМАШЕ ДА МЕ ИМА--АКО АНТИБИОТИЦИТЕ НЕЛЕКУВАТ КОВИД-ТО ПОНЕ ЗАБАВЯТ ИЛИ СПИРАТ ПО-НАТАТАШНО РАЗВИТИЕ ПОНЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ---ТУКА ИДВА ПРОБЛЕМА И ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ 100 ЛЕВА ЗА СНИМКА И ПРЕГЛЕД ПРИ ДОКТОР ЗАЩОТО СА БЕДНИ И ЗДРАВНОНЕОСИГОРЕНИ--А И ДОКТОРИТЕ ПРЕГЛЕЖДАТ ПО ТЕЛЕФОНА--ВСУЩНОСТ ЛЕК ЗА КОВИД ИМА--ПОМНИШ ЛИ ТРЪМП КАК ЗА 4 ДЕНА ПРЕБОРИ НА 100% -КОВИДА??--ИЗГЛЕЖДА ЧЕ ТОЗИ КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ И РАЗПРОСТРАНИЛ ЗАРАЗАТА СИ ИМА И ЛЕК ЗА НЕЯ И ТО БЪРЗ И ЕФИКАСЕН

Отговори
9 2
Когато

Когато

02.10.2021 | 13:44

Престижни учени, като нобелов лауреат, независими доктори, създателя на МРН технологията, и хиляди доктори и медицински сестри се противопоставят на случващото осъзнаващи, че ще загубят работата си, всеки разумен човек ще се запита какво става. Пропагандистите като тебе ще се опитат да редуцират нещата до 'официалната версия или официалните статистики'. Истината е, че системата е корумпирана и цензурира истинската наука с една единствена цел - да 'ваксинира' цялото население на земята за един прост грип.

Отговори
5 2
Тръмп

Тръмп

02.10.2021 | 13:59

Първо за антибиотиците - личния пример не е фактор.СЗО отдавна се е произнесло за тях. Аз мога да ти кажа, че само с вода съм се излекувал. Това прави ли водата лекарство ? А за Тръмп не знам защо говори глупости като той се лекуваше с 2 неща - кръвна плазма и ремдесевир. В момента в България ремдесевир се използва за лечение, а кръвна плазма преди се използваше доста за сега нямам данни. А за здравнонеосигурените това си е чисто тяхна вина.

Отговори
2 2
Леле до тролът когато

Леле до тролът когато

02.10.2021 | 14:03

Първо потърси какво е нобелова болест. Второ изобщо не ме интересува какво казва лекар Х. Интересуват ме единствено и само данните от престижни медицински журнали. Трето коя система е корумпирана ? Във всяка една държава системата е корумпирана така ли ? Как не се намери 1 човек от целия свят да разскрие схемите с доказателства кажи ми ? Един Сноудън се появи преди и то от системата, която уникално филтрира кой е в нея. Тука такива филтри нямаме и не разбирам как не се е появил някой да разскрие схемите на целия свят с ДОКАЗАТЕЛСТВА ? Защото ти в момента си хвърляш лични мнение без никакви доказателства. В науката лично мнение при наличието на данни значи пълна 0.

Отговори
1 1
ДО-ТРЪМП

ДО-ТРЪМП

02.10.2021 | 14:56

ТИ ПРИ ТРЪМП ЛИ БЕШЕ ЗА ДА ЗНАЕШ ЧЕ СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ С РЕМДИСИВИР ИЛИ С КРЪВНА ПЛАЗМА САМО ЗА 4 ДНИ И ТО-НАПЪЛНО???--РАЗБЕРИ ЛЕКАРСТВО ЗА КОВИД ИМА НО Е САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО ПУСНАХА КОВИДА--А ЗА НЕЗДРАВНОУСИГОРЕНИТЕ Е ВИНОВНА ДЪРЖАВАТА И ПО-ТОЧНО ПОЛИТИЦИТЕ СЛЕД 1990 ГОДИНА--ЗАЩО НЯМАШЕ ЗДРАВНОНЕУСИГРЕНИ ДО 1989??

Отговори
7 1
Току що

Току що

02.10.2021 | 15:06

Току що ти изброх хората, които се противопоставят на това и то защото са напълно наясно, че се върши измама от официалната система. Ти ми говориш, нямало Сноудъни.... Всички те са това. Точно така, цялата здравна система в целия свят е опорочена, започвайки от СЗО. За СДС и ЕМА да не говорим, клоуни на заплата. Това, което става сега е геноцид над човечоството. Биоръжия - и вируса (умишлено направен слаб) и препарата. Целта е геноцид.

Отговори
3 1
Много зле

Много зле

02.10.2021 | 15:16

Очевидно при теб връзката с главния мозък е прекъсната. Лекарският екип на Тръмп обяви официално тази информация и си мислиш,че ако имаше тайно лекарство никой няма да изпее ли ? Много дезинформиран си наистина. Нямаш си представа как се случват нещата още повече, че ми говориш за преди 1989г. .A това че тръмп е ваксиниран как ш го коментираш ?

Отговори
2 3
Много зле до Трола

Много зле до Трола

02.10.2021 | 15:17

Чакам доказателствата за твърденията както казах, а не лично мнение.

Отговори
0 2
Много зле до Болния

Много зле до Болния

02.10.2021 | 15:18

А за лекарството дето е тайно уж. Мога да ти кажа, че най-вероятно няма да е тайно повече след като вече има няколко лекарства във фаза 3.

Отговори
0 2
Доказателствата

Доказателствата

02.10.2021 | 15:20

Доказателствата на трибунала. Не тук.

Отговори
0 0
До доказателствата

До доказателствата

02.10.2021 | 15:24

Очевидно няма да ги предоставиш, защото ги нямаш. Продължавай да вярваш в нещо, за което няма дори капчица доказателства.

Отговори
0 2
Кой си ти

Кой си ти

02.10.2021 | 15:28

Кой си ти, че да ти доказвам нещо? Ти си просто един платен цървул 20-годишен онанист с интернет връзка. Мамка ти ей.

Отговори
1 1
Много ЗЛЕ-ОТГОВОР

Много ЗЛЕ-ОТГОВОР

02.10.2021 | 15:31

ТРЪМП Е ВАКСИНИРАН КОЛКОТО БОЙКО--СЛОЖИХА МУ ЛЕК ЗА КРЪВНОТО--А НЕ ВАКСИНА--МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ЕКИПА НА ТРЪМП ЩЕ ТИ КАЖЕ ИСТИНАТА С КАКВО Е ЛЕКУВА ГОСПОДАРЯТ ИМ--МИСЛИШ ЛИ ЧЕ КАПИТАЛИСТИТЕ ЗА КОИТО ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е БИЗНЕС ТЪРЧАТ ДА СПАСЯВАТ ЗАСТАРЯВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА С ВАКСИНИ??-НЕВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ПРЕЗ 3 МЕСЕЦА ПУСКАТ ВИРУСА ВСЕ ПО-СИЛЕН--А СЕГА ВЕЧЕ ПУСНАХА И МЯУ-КОИТО И ВАКСИНА НЕ ГО ЛОВИ--СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПОИЗЧИСТИ ВСЕКИ МЕСЕЦ СЕ ПЛАЩАТ МИЛИАРДИ ЗА ПЕНСИИ И БОЛНИ

Отговори
3 1
Нене

Нене

03.10.2021 | 00:00

Не не ти си трагичен случай наистина. Стига се напъва да мислиш, че пак завърши брутално. Толкова си дезинформиран и болен, че нямаш спасение.

Отговори
0 2
Леле

Леле

03.10.2021 | 00:01

Нека позная - Сорос ми плаща ? Нямаш доказателства и почваш да обиждаш ( ad hominem) . Очевидно е ,че си комплексиран трол и нямаш никакви аргументи за твърденията си и дори те е срам да признаеш, че всичко, което си написал до момента е ЛИЧНО МНЕНИЕ.

Отговори
0 2
Потърпевш

Потърпевш

02.10.2021 | 11:18

Потресаващо е това ,като са я видяли чужденка ,не говоряща български и си представям в тази и без това мизерия в инфекции/в прекрасния умбал "Св Георги " са я оставили без никаква мед .помощ,като не знае български ,а и е умряла ,остава на само какво Ще кажат тия лекуващите т.нар ,които са пълни галоши ....дано този съпруг се осъзнае и им обърне хастара от дела!Само така трябва с тия !А Сийка "тъпото "/шефка на рзи пък ,седнала да коментира какво й било името на родилаката,че било "странно ",най голямата пача на града направиха шефка на рзи ......сега Ше текат едни измислени проверки ,които както винаги ,няма да остановят нарушение...всичко е топ !!!

Отговори
13 0
объркана работа..

объркана работа..

02.10.2021 | 11:05

тази жена как се казва....жената жената .....тя май не е българка...което не омаловажава случая....всички са полудели ще оставят бременна жена и то с близнаци да си дрънкат по телефона....кой чул кой видял....може ли без да си видял пациента да лекуваш може ако пациента е на кораб или на северния полюс... тогава и операция може да ръководиш... по телефона..при такива тревожни симптоми лекарката е длъжна да поиска лично да прегледа болната.... някой тука е за дряновицата и ми мяса да е докторицата..... искат пари а не си вършат работата ....да те е страх да отидеш на лекар...или въобще не те поглежда или ти отказва всичко което поискаш като направление и изследвания или просто седиш и си жертва на настроението им защото ако този е некадърен другия е два пъти по- некадърен... Радвам се че д-р Румен Ситников е нашия фамилен личен лекар. от 1-во ДКЦ Пловдив.....уникално точен отговорен и загрижен... да е жив и здрав!

Отговори
11 1
Потърпевш

Потърпевш

02.10.2021 | 11:22

Голяма реклама на тъпото джи пи ,да не си я прави сам

Отговори
6 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.10.2021 | 11:04

ДОКТОРИ ЧУДОВИЩА

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?