Следвайте ни

Трагедията е голяма! Издъхнаха лекарка и баща й, заразени с COVID-19

viber icon

Лекарка от Враца, заразена с коронавирус, е издъхнала. Починал е и нейният баща, също носител на COVID-19.

Починалата е д-р Петранка Лишковска, съобщава BulNews. Тя бе началник на отделението по Химиотерапия в КОЦ - Враца. Поради влошеното ѝ здравословно състояние 54-годишната жена е била настанена в Тубдиспансера в областния център, след което по нейно желание е транспортирана в болницата „Света Анна“ в София.

84-годишният ѝ баща, който също бе положителен за заразата, е починал вчера в белослатинската болница.  Днес сутринта, докато почерненото семейство е организирало погребението му, е дошла черната вест от София за смъртта на д-р Петранка Лишковска.

Близките им са смазани от двойната трагедия. Д-р Лишковска е дългогодишен и опитен специалист по “Медицинска Онкология”. Тя бе председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към Комплексния онкологичен център в града и осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от трите области – Видин, Враца, Монтана, както и от цялата страна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Maya

Maya

16.10.2020 | 13:30

Започнете да работите у дома с Google. Това е най-финансово възнаграждаващото, което съм правил. Във вторник взех великолепно BMW, след като спечелих $ 36259 този последния месец. Всъщност започнах преди пет месеца / преди и на практика веднага донесох поне $ 96 на час. посетете този сайт точно тук. ===>>>> Jobnews3.com/

Отговори
2 6
Оставка веднага!

Оставка веднага!

16.10.2020 | 12:30

Ковид-19, не е най-смъртоносното заболяване у нас в момента. Лавинообразният брой на заразени медици от последния месец се дължи на предприетите мерките на правителството, които очевидно не сработват, но обезкървяват оголената откъм кадри здравна система. Все още не сме се сблъскали с грипната епидемия, за която има ваксина, но не е доставена в аптечната мрежа, не по вина на гражданите.

Отговори
2 10
Да, оставка!

Да, оставка!

16.10.2020 | 12:41

Мерки няма и резултатите са налице. Безотговорност, глупост и егоизъм демонстрират масово българите. Срам.

Отговори
8 2
КУКУ

КУКУ

16.10.2020 | 12:49

Големият брой на заразени медици се дължи на ударно увеличаващия се брой на заразени. когао си на първа линия, нормално риска за теб да е най-голям. По другите държави не е по-различно. По отношение на броя на ваксините имаш грешка. При първата доставка преди няколко седмици броят им е по-голям от миналогодишния. Скоро предстои и втора доставка, която ще бъде изкупена за часове. Така общия беой на ваксините за тази година ще е около 2 пъри по-голям от миналогодишния. Не грипа ще бъде големия проблем, а Ковид, който и сега вече препълва някои болници. Смятай какво ще е през декември, януари и т.н.

Отговори
5 1
Лекар

Лекар

16.10.2020 | 11:37

Важното е чалготеките и ресторантите да работят. Да не убием бизнеса. И стадионите да са пълни. Пък някой и друг медицински персонал можем да жертваме... Бог да прости жената и баща й, но Бог от глупостта не може ни опази!

Отговори
20 1
Да да

Да да

16.10.2020 | 11:44

Че то оттам идва основната маса избиратели на SICаджиите и присъдружните им "патриоти"! Чалготеки, ресторанти, кръчми, стадиончета селски и не толкова. Искаш да загубят изборите ли с тези мерки? ;))

Отговори
15 1
Зъболекар

Зъболекар

16.10.2020 | 12:25

Абсолютно сте прави. Дано почива в мир.Светла и памет! Никой не го е еня за другия. Срам ме е, че колеги говорят глупости по телевизиите и подклаждат разногласия. А понятието алтруизъм е непозната, защото простотията и чалгата до това водят.

Отговори
17 2
???

???

16.10.2020 | 15:54

Защо НЕ МОЖЕМ да гласуваме положително за горните три коментара? ЗАЩО? Цензура май, а? Дотам ли я докарахте?

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?