Следвайте ни

Трагедия в наша област! Свършиха COVID леглата, мре се яко

viber icon

Тревога от Пиринско! Няма свободни легла в Covid отделенията на седемте болници в Благоевградска област, а много хора с пневмонии изчакват на домашно лечение. Пълни са и реанимациите на лечебните заведения.

Макар, че броят на заразените с коронавирус отчита лек спад през последните дни по данни на Регионалната здравна инспекция, тревожно се увеличават случаите на хора, които рязко се влошават и се налага да постъпят в болница. Това доведе до тежък натиск върху лечебните заведения.

В областната болница в Благоевград са настанени над 120 пациенти. Места в реанимацията няма, каза директорът д-р Огнян Митев. Такава е ситуацията и в болница "Югозападна" в Сандански, както и във филиала ѝ в Петрич.

Места няма и в общинската болница в Разлог. В Гоце Делчев хора с пневмонии чакат да се освободи място, като междувременно са на домашно лечение под непрекъснато лекарско наблюдение.

Сред медицинския персонал има повторно заразени хора, при които засега няма тежки усложнения: "Ние сме малко, с много пациенти като цяло. Изморени сме много".

Увеличават се и смъртните случаи, споделя д-р Ангел Тонгов от Гоце Делчевската болница и описва ситуацията с днешна дата така: "Почти всеки ден почиват хора. Много по-тежко е между другото и от ноември, и от декември".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

За вас макаци  няма легла

За вас макаци няма легла

03.04.2021 | 03:08

А твоя тилифон що не са ти го взели Чифутски неуспешен опит да стане от макак човек И за кви легла крякате Аиде беж там горе на палмата

Отговори
1 0
Пак ли

Пак ли

02.04.2021 | 23:08

Айдеее,н.енормалника пак пише коментари! Нали ти казахме,че такива като теб се лекуват в психиатрията ! Там им взимат телефоните,за да не пишат п.ростотии!

Отговори
3 2
Още ден два ви остана

Още ден два ви остана

02.04.2021 | 22:51

Браво Така трябва Всяка чифутска семка да пука да умира Ние Българите сме с Божи ген Господ е Бъгарин Забравихте ли ве чифутски глупендъри лакоми

Отговори
2 6
@Още ден два ви остана

@Още ден два ви остана

03.04.2021 | 14:48

GOSPOD NE E SASHTESTVO-CHOVEK ZA DA E BULGARIN!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?