Следвайте ни

Този път заразата е чудовищно по-бърза, вижте резултатите

viber icon

Този път коронавирусът заразява много по-бързо сравнение сравнения с пика през есента. Това е причината за затварянето в София от събота, каза шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев.
 
"За София имаме 21 000 положителни случая, от тях само за март заразените са 9 000. Броят на положителните медици е 163, а на контактните деца 2957. Броят на контактните ученици също е много висок. На база тези данни се дават предложенията за затваряне", каза още той. 

"Изправени сме пред същата ситуация като през октомври и ноември, но сега нещата се движат по-бързо. Заразата в София е много по-бърза от предишния пик. Поради тази причина се опитваме максимално бързо да вземем превантивни мерки", допълни д-р Пенчев

"Във всички болници легловата база е увеличена, но натискът е огромен", коментира още шефът на СРЗИ. 

Това, което предлагаме е да се затворят МОЛ-овете, търговските центрове, фитнесите и заведенията за 14 дни. Ще предложим затягането на мерките да започне от събота, разкри д-р Данчо Пенчев 

Предлага се временно затваряне на казина, танцови зали, театри и други места за културни мероприятия, но на фризьорски салони - не. 

"Броят на заразените и хоспитализираните деца показва всичко", отговори шефът на СРЗИ на въпрос как властите преценяват къде има огнища на зараза. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А дано

А дано

17.03.2021 | 11:23

Затваряйте по-бързо! И не само София. Всички магазини,които не предлагат стоки от първа необходимост,трябва да се затворят.Иначе пак ще е половинчата работа. Защо да работят строителните магазини, Джъмбо и т.н.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?