Следвайте ни

Топ лекар обясни кое е опасно - ваксината или спирането

viber icon

Александър Симидчиев е топ пулмологът на МВР болница в София. И тънък познавач на коронавирусната инфекция. Ето какво написа той: 

"В медицината винаги се работи гледайки съотношението полза/риск. У нас в момента от КОВИД19 загиват средно по над 83 човека всеки ден (осреднено към днешна дата за последните 7 дни) или средно 140 на един милион за последните 14 дни.

От началото на ваксинационния процес у нас са ваксинирани малко над 309 000 човека и имаме един случай на загинала жена без да е установено дали е свързано с ваксинирането.

Дори ако Е (а то вероятно не е), това би било честота от около 3 на един милион ваксинирани, което е близо 45 пъти по-ниска смъртност от тази предизвиквана от заболяването.

Вече много хора са ваксинирани с първа доза на спряната ваксина. Част от тях вероятно ще бъдат с нарушен ваксинационен цикъл (втора доза), други няма да започнат пътя си към имунологична защита.

По медико-регулаторни въпроси ("пускане" и "спиране"), трябва да се доверяваме на организации чиято отговорност е тази дейност. Те имат и по-глобален поглед за честотата на странични ефекти при по-широка популация, както и система за ранна и при необходимост бърза реакция".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

грижа за хората

грижа за хората

13.03.2021 | 16:33

А починалите в Австрия, Италия и Словакия? Това, че нашите медии мълчат и ни лъжат, не значи, че тя е безопасна...Тази ваксина трябва да бъде изцяло спряна. Тя е сгрешена още при разработката и клиничните изпитания, неефективна е а сега се оказа, че е и опасна....

Отговори
4 7
А  установено  ли  е

А установено ли е

13.03.2021 | 16:25

Че загиналата жена от Яким Груево ако не беше ваксинирана дали щеше да си е жива сега.

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?