Следвайте ни

Топ кардиолог: Има ново лекарство за COVID-19, убива го веднага

viber icon

Водещият български кардиолог проф. д-р Иво Петров обяви в студиото на БНТ, че ново лекарство дава надежди за успешно лекуване на COVID-19.

"Имам новина. От няколко часа има ново предложение за лекарство за коронавируса. Това е Ивермектин, което се използва за краста. Предполагам, че това лекарство Ивермектин го има в България. Ползва се във ветеринарната медицина", поясни професорът.

"В ранния стадий може да се използва хинин и други. В следващите фази идват и противовъзпалитилните медикаменти. Освен дистанцията и спазването на личната хигиена, което е най-важно да не се заразим, идва ред и на изследване на различни медикаменти. Търсим колкото по-малко вируса да бъде експониран. Ако кихнем, аерозолите се разпространяват на 8 метра, ако кашляме - на 4 метра, ако говорим, на около 2 метра. Има ексцентрични предложения - да се намали говореното. Когато сме по-близко един до друг, със сигурност трябва да носим маска", допълни проф. Петров.

Съвместно проучване, ръководено от Института за биомедицински открития в Университета Монаш в Мелбърн, Австралия, заедно с Института за зарази и имунитет „Питър Дохърти“ (Peter Doherty), установиха, че антипаразитно лекарство, наречено Ивермектин, е в състояние да убие новия коронавирус за 48 часа, пише испанското издание "20 минутос“, цитирано от сайта bulgaros.ovh.

„Установихме, че дори само една доза може да елиминира цялата вирусна РНК в рамките на 48 часа“, коментират изследователите, чиято работа е публикувана в списание Antiviral Research.

Това е антипаразитно лекарство, одобрено от Американската агенция по лекарствата (FDA), което също е доказано, че е ефективно срещу широк спектър от вируси, включително ХИВ, денга, грип и зика. Експертите предупреждават, че трябва да се направят няколко теста, преди да бъде постигнат крайният резултат.

„Ивермектин е едно от най-широко използваните лекарства за предотвратяване на инфекция и се счита за безопасно лекарство. Сега трябва да определим дозата, която може да се използва при хора, това е следващата ни стъпка“, подчертават експертите.

Ивермектин се използва при кучета и котки за лечение на различни заболявания. Това е едно от най-широко използваните лекарства за предотвратяване на инфекция с дирофиларии при кучета (също се използва при котки за същата цел, но в по-малка степен).

Използването на ивермектин за лечението на Covid-19 ще зависи от резултатите от по-нататъшни предклинични тестове и в крайна сметка клинични изпитвания.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

От кенефжийка

От кенефжийка

06.04.2020 | 19:05

Нарасна и работара до павилионажийка, до старите гажета хем и кюстермету поне да има един плюс, хем стара, хем закуски продава, да го черпи една бозъ плюс...!

Отговори
4 5
Възмутен

Възмутен

06.04.2020 | 17:14

Как РЗИ не спря работата на павилиони и магазинчета за закуски!? Днес вървейки по ул."Македония" видях в едно такова, как екипираната с маска и очила продавачка се огледа и като видя, че няма купувачи, смъкна маската и се изкиха шумно!!! Ужас! Забранете продажбата на непакетирани хляб и различни видове закуски!

Отговори
14 6
Брех,

Брех,

06.04.2020 | 18:59

голямо възмущение! Малко народ остана без работа, че нека има и още. Стоплете баничката в микровълновата вкъщи и ще е стерилна. Ако някой не знае, микровълните убиват всичко.

Отговори
9 3
Хермес

Хермес

06.04.2020 | 14:32

Защо не станах доктор, а хакер, защото умствения багаж е толкова за хакер се иска малко уроци от високия учител и много злоба от дребното и младу гаже..!

Отговори
10 9
Ако е  написан коментара

Ако е написан коментара

06.04.2020 | 12:45

Със забележка от дъщеря и баща , колеги на доктор Петров, който съм чувала, че е добър кардиолог го приемам, но от онази,, старата мръсница,, дето само един пациент е лекувала през живота си,, чуждия син, който ще бъде вечно благодарен, дорде е,, жиф,,...никогаш НЕ...!

Отговори
10 12
Вет

Вет

06.04.2020 | 12:23

Колега, недей така, бе! Сега ще се втурнат да пият на кучетата си лекарствата и ще напълнят токсикологиите. Да не говорим, че има случаи, когато ивермектинът може да се окаже отровен за някого. Мислете преди да пишете - а най-добре прочетете; например ветеринарната фармакология.

Отговори
27 4
Докторе

Докторе

06.04.2020 | 10:53

Сега ще го изкупят,, краставите,,...!

Отговори
17 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?