1939
Следвайте ни

Томбола с награди за ваксинираните замисля МЗ

viber icon

Здравното министерство ще организира томбола за хората, които са се ваксинирали, съобщи в ефира на „Събуди се” по NOVA служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя подчерта, че засега няма да въвеждат ваучери срещу ваксинация.

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни тя. Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.

„Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства”, посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.

Министърът обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но оперативните разходи ще бъдат компенсирани в някаква степен.

„Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща с представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива”, каза още Балтова.

Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша. Вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.

„Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува”, коментира Балтова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ъъъ

ъъъ

19.09.2021 | 14:26

Като чичкото с белия бус,раздаващ близалки на детската площадка:)

Отговори
3 0
Игра на Руска рулетка

Игра на Руска рулетка

19.09.2021 | 14:06

По добре им дайте по един барабанлия и с по един патрон в барабана Да въртят барабана и да натискат спусака кога дулото им е насочено към тиквите им Шанса и печалбата ще им бъде по голям

Отговори
3 0
А да видим

А да видим

19.09.2021 | 12:10

Който се върже за тва е пълен оли..френ и си заслужава съдбата.

Отговори
5 1
Чифути

Чифути

19.09.2021 | 11:20

Сър

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?