1553
Следвайте ни

Точно като нас! Румъния в COVID паника, но връща полицейския час

viber icon

Познато ви звучи, нали! Прочетете внимателно.

Румънското правителство от понеделник връща полицейския час през нощта и задължителните зелени сертификати за повечето обществени места. Училищата ще бъдат затворени за две седмици.

В Румъния бяха отчетени рекорден брой зарази и смъртни случаи от Covid-19 този месец, а болничната система е пред прага на колапс.

Новите мерки ще бъдат в сила за 30 дни и предвижда още ограничаване на движението на хората след 10 часа вечерта, затварят се магазини и ресторанти след 9 вечерта.

Само имунизираните и тези, които са преболедували ще имат достъп да публични затворени пространства. Изключение се прави за хранителните магазини, аптеките и религиозни храмове.

От понеделник става задължително и носенето на маски на открито, забраняват се сватби и други частни събития.

Работодателите трябва да изпратят половината от служителите си да работят дистанционно.

Едва една трета от възрастното население на Румъния е ваксинирано, а недоверието в държавните институции и дезинформационните кампании са в пик.

Тази седмица все пак беше отчетен ръст на ваксинациите - резултат от драматичните кадри по новините на препълнени болници и умиращи хора.

Вчера са извършени 86 000 имунизации с първа доза - рекорд за един ден.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Нали

Нали

23.10.2021 | 21:22

И тук така, върнете Бочо!

Отговори
1 3
Той

Той

23.10.2021 | 21:30

Кой?

Отговори
2 0
Той

Той

23.10.2021 | 21:12

Няма грип, корона, настинка, хрема. Някой от Вас лично да е видял някакъв вирус? Различни хора. Неясно защо един киха, друг с температура, трети с двойна пневмония, четвърти не може да диша, пети умрял. Просто различна команда им е пратена на чипа сложен много отдавна. Осъзнайте се. Ваксинирайте се. Сега тук изпробват коефициента на смъртността колко висок може да достигне.

Отговори
0 4
Значи Браво домнолю Василе

Значи Браво домнолю Василе

23.10.2021 | 20:37

То на вирусчето кът му кажеш Полицейски час Много се стагнира и направо умира га си погледне саатника Технически грамотен и много изпълнителен дъ знайте е този вирус Аз лично съм го виждал кък в уречения от властите час си мие зъбите облича си пижамата и си ляга Такава епидимична култура на вирус не съм виждал Даже и при уфцете

Отговори
0 0
Той

Той

23.10.2021 | 21:12

глупости

Отговори
0 1
Той

Той

23.10.2021 | 21:14

Вечер пияните и дрогираните не спазват дистанция и не носят маски. Сега разбра ли?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?